StoryEditor
ŽivotOSVIJESTITE SE

Dok ljudi strahuju od zaraze, siromaštva i nestašice hrane, neke muče nokti i trepavice; Vlasnica salona: Broj oboljelih raste, ali glupost ne jenjava

24. ožujka 2020. - 17:54
ilustracija/Shutterstock

Broj oboljelih od koronavirusa iz dana u dan se u Hrvatskoj povećava. Danas je brojka došla do 382 zaražena osobe. Sa svih strana slušamo kako je najvažnije u ovom trenutku ostati kod kuće, pridržavati se svih uputa, smanjiti socijalne kontakte, a ako i moramo izaći iz doma onda obvezno držati razmak i ne grupirati se.

Od četvrtka su s radom prestali i brojni saloni za uljepšavanje, frizerke, kozmetičarke, pedikerke i mnoge druge.

I tada se javio problem kod velikog broja žena. Gdje obnoviti pramenove? Što s noktima kada izrastu? Kako trepavice obnoviti? I još mnoga druga pitanja...

Iako bi trebalo biti kristalno jasno da su vremena takva i da zatvaranje salona ne znači da će vam sada frizerka ili pedikerka dolaziti na kućni prag, uvijek ima iznimki.

Jedan zagrebački salon objavio je na Facebooku nekoliko poruka koje oni kao i mnoge kolegice dobivaju od svojih klijentica koje ne shvaćaju ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo te pozvao sve žene da se osvijeste.

Svoj osvrt krenula je s rečenicom "broj oboljelih raste, ali vaša glupost ne jenjava".

Nekoliko žene se iznenadilo što ne mogu dobiti svoj termin, nudile su čak da im dođu kući, a kako kažu hitan im je slučaj i ne mogu takve šetati.

- Noktiju će biti, frizura će biti, svega će biti, ali ne daj Bože da nekog vašeg ne bude. Ostanite doma i čuvajte sebe i druge, poručili su iz salona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 15:09