StoryEditor
ŽivotTužna ispovijest

Demi Lovato u novom dokumentarcu otkriva stravične detalje iz svoje prošlosti: ‘Nevinost sam izgubila silovanjem‘

Piše PSD
17. ožujka 2021. - 09:44
AFP

Demi Lovato je otkrila šokantne detalje o svojoj prošlosti u novoj YouTube dokumentarnoj seriji 'Demi Lovato: Ples s vragom'. Serija je premijerno prikazana u utorak navečer uoči premijere 23. ožujka na YouTubeu, prenosi ET. Pjevačica i glumica je ispričala o više iskustava seksualnog nasilja i zašto ih nije ranije podijelila s javnosti.

U trećoj epizodi serije u režiji Michaela D. Ratnera, Lovato otkriva zašto nikada do sada nije progovorila o seksualnom napadu od strane muškarca kojeg je nazvala svojim dilerom drogom, za kojeg tvrdi da ju je nadrogirao u noći kada se predozirala 2018. Kaže da se bojala da joj nitko neće vjerovati, s obzirom na to da je isti scenariji doživjela u prošlosti nakon što je na traumatičan način izgubila nevinost.

"Kad sam bila tinejdžerica, bila sam u vrlo sličnoj situaciji. Izgubila sam nevinost silovanjem. Nazvala sam tu osobu mjesec dana kasnije i pokušala to barem nekako ispraviti stavljajući sebe u kontrolu situacije, ali sam se naposljetku samo osjećala još gore."

Kao i mnoge žrtve silovanja i ona je u početku mislila da je sama kriva što joj se to dogodilo.

“Ljubili smo se, ali ja sam rekla da ne želim dalje, bila sam djevica i nisam htjela to promijeniti na taj način. Nije bilo bitno, ta osoba je svejedno to napravila. Ja sam to zatomila u sebi i uvjerila samu sebe da je moja krivnja jer sam otišla u sobu s njim, jer sam se ljubila s njim.”

Bivša zvijezda Disneyevog kanala rekla je da se godinama osjećala loše i da se teško mirila s činjenicom da je ono što joj se dogodilo silovanje. Uvjeravala se da je ona na to pristala.

Napomenula je i da je bila dio skupine Disneyevih zvijezda koje su se javno izjasnile da se čuvaju do braka što je možda još dio razloga zašto o tome nije pričala. Lovato je dodala da je dotičnog muškarca morala viđati stalno nakon stravičnog događaja. Sve to skupa se odrazilo na njeno psihičko stanje.

"Tako sam prestala jesti i snašla se na druge načine - samoozljeđivanje, povraćanje, bilo što. Moja bulimija se toliko pogoršala da sam u jednom trenutku čak počela i povraćati krv.”

Odlučila je konačno javno progovoriti o svemu što joj se dogodilo jer smatra da bi svi koji su doživjeli traumu trebali moći, ako to žele i osjećaju se ugodno, govoriti o svojim iskustvima.

Lovato također otkriva da je nekome rekla što joj se u to vrijeme dogodilo i da dotični muškarac nije kažnjen za svoje postupke.

"Dovraga, samo ću to reći. Moja 'Me too' priča se dogodila kada sam prvi put rekla nekome što mi je taj muškarac učinio, ali on nikad nije imao problema radi toga. Nikad ga nisu izbacili iz filma u kojem je glumio, ali sam ja to samo prešutjela jer sam uvijek imao nešto za reći i onda sam samo pomislila da je dosta otvaranja usta.”

Lovato u dokumentarcu nije podijelila nikakve druge detalje o muškarcu koji ju je silovao. Kao tinejdžerica tijekom Disneyjevih dana imala je nekoliko ljubavnih romansa, ali nikoga nije izravno imenovala niti uputila na ni jednu konkretnu osobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2021 19:37