StoryEditor
ŽivotDavid Jason

Del Boy iz ‘Mućki’ otkrio neugodnu istinu iza snimanja najpopularnije britanske humoristične serije

Piše M.Me./PSD
16. siječnja 2017. - 15:01
ONLY FOOLS AND HORSES CHR_2

Britanski glumac David Jason, koji se proslavio ulogom 'biznismena' Del Boya u kultnim 'Mućkama', progovorio je o šuškanjima vezano uz snimanje novih epizoda serije, ali i da život glumaca nije ni približno onakav kakvim ga obožavatelji zamišljaju.

Iako i danas, u 76. godini, i dalje radi te živi u udobnoj kući na selu sa suprugom Gill Hinchcliffe i njihovom 15-godišnjom kćeri Sophie Mae, snimajući najpopularniji britanski sitcom nije zaradio 'vrtoglavu lovu'.

Naime, iako su 'Mućke' emitirane preko 20 godina, od 1981. do 2003., čime su postale jedna od dugovječnijih serija BBC-ja, Jason tvrdi da se popularnost nije odrazila na njihovim platnim knjižicama.

- Nemojte da počnem o plaćama u BBC-ju. Mi nismo nikad bili prva liga. Komedija je oduvijek slabije prolazila na području televizijske zabave. Nije bitno koliko si popularan, ako nisi redovno zaposlen, nisi. Pametniji danas imaju vlastite produkcijske firme i na taj način bolje zarađuju. No u moje vrijeme se nije tako radilo, dobio bi što dobiješ. I nikada nas nisu plaćali onoliko koliko publika misli da jesu – komentirao je između ostalog u opsežnom intervjuu za Daily Mail.

Iako su prije 2003. postojali planovi da se snime nove epizode kultne serije, od toga definitvno neće biti ništa, tvrdi Jason.

- 'Mućke' se ne mogu vratiti jer John Sullivan više nije sa nama, a on je napisao svaku riječ svake epizode. Bez njega serija ne postoji. Postojali su doduše planovi da se ekipa okupi za Delov 60-ti rođendan. Otišao sam do Johna da porazgovaramo o tome, bila je to odlična ideja, čisto zlato – rekao je Jason, no njihove planove spriječila je upala pluća od koje je Sullivan obolio i umro u 64. godini.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 22:47