Toliko savjeta čujemo o sijanju božićne pšenice, da se zaprepastimo koliku maštu imaju i koliko loših savjeta ljudi mogu dijeliti. Sijanje božićne pšenice nije nikakav problem, ali da bi od blagdana sv. Lucije, 13. prosinca kad se sije, do Božića narasla baš koliko treba, valja znati što zrnca vole, a što ne.
Prije svega, nije svaka pšenica ista. Iz iskustva znamo da pšenica koju smo možda kupili u samoposluzi nije bila dobrog soja. Isprobali smo i domaću, pa se nije znala pokazati uspješnom u našoj božićnoj posudici. Nešto je i u starosti zrna, a nešto i u vrsti pšenice.
No uz pretpostavku da smo naišli na kvalitetno zrno, postupat ćemo ovako:
1. Dan ili dva prije sijanja, znači 11. ili 12. prosinca zrna treba potopiti u mlaku vodu i ostaviti tako najmanje jednu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....