StoryEditorOCM
Život'Falit ćeš'

Cijela estrada s prostora bivše Jugoslavije danas tuguje: poznati iz regije prisjećaju se Olivera, zajedničkih druženja i uz stihove se opraštaju od idola

Piše J. V.
29. srpnja 2018. - 17:47

Teško je izabrati riječi kada se treba oprostiti od čovjeka kakav je bio Oliver. Srećom, iza sebe je ostavio stihove toliko upečatljive i emotivne da i ne postoji mnogo bolji način za iskazati mu počast.

Velika tuga i osjećaj praznine svima su danas u srcima, a mnogi su se u tom ozračju prisjetili i zajedničkih događaja s ovim glazbenikom. Estradnjaci na društvenim mrežama spominju svojega idola, čovjeka čija je karijera obilježila ne samo čitav vremenski period, već i sve ljude koji su se našli na ovome prostoru i u ovome trenutku zajedno.

Ne postoji prikladnija riječ za iskazati trenutnu situaciju na društvenim mrežama - one "gore" od količine Oliverovih fotografija, posveta njegovih prijatelja i kolega, ali i emotivnih izjava svih njihovih pratitelja. Čitava regija je ovijena u crno, žao je svima što nas je pjevač prerano napustio...

"Zbogom, lipi moj anđele...", napisala je Oliverova Splićanka Zorica Kondža."Samo velika bol, zbogom dragi naš veliki Oliver!", objavila je i Meri Cetinić svoj pozdrav."Hvala mu za svaku notu. Počivao u miru Božjem. 'Sve bi da' da si tu, barem jedan tren da vičnost bude, da ti pratim trag u beskraju, sve bi da' da si tu'", napisala je uz objavu violončelistica Ana Rucner.
"Ovo je bija PIVAČ. Ovo je bija UMJETNIK. Ovo je bija ČOVIK od riči. Na spomen tvog imena se uvik stajalo mirno! Fala je malo za sve ča si nam da. Sve i da želin, ne mogu te zaboravit jer sve šta san volila i volin je sraslo uz tvoje pisme. Aj sad na brod, narani ribe i u miru zapali cigaru... Nek ti pokoj dusi i mirno more Veliki!", prisjetila se kolege pjevačica Marija Šerifović.


Oglasila se još jedna srpska pjevačica, diva i Oliverova velika obožavateljica, Lepa Brena kratkim "Počivaj u mru, legendo".
 

 

Pocivaj u miru LEGENDO???

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on


"Hvala ti na svemu, tvoj trag je neizbrisiv", poručila je Oliveru pjevačica Colonije Ivana Lovrić.
 

 

'Da ti pratim trag u beskraju...' ? Hvala ti na svemu, tvoj trag je neizbrisiv ❤

A post shared by ⚬COLONIA⚬ (@ivana.lovrich) on


Oglasila se i bivša pjevačica grupe, Indira Levak.

"Zašto život mora biti surov ? Zašto uzima velikane, umjetnike, ljude koje volimo, koji su toliko lijepog dali mnogim generacijama? Nikada neću saznati odgovor... ali tješi me pomisao da ćeš zauvijek živjeti u našim srcima i sjećanjima kroz snažne poruke koje si slao u svojim pjesmama! Pratit ćemo tvoj trag u beskraju dragi naš Oliver! Hvala ti na svim divnim trenutcima koje si nam darovao.
Nađi svoj mir u vječnosti!", napisala je.
 


Lana Klingor dirnula je sve svoje pratitelje posvetom. "Neka vam je mirno more, Oli. Nikada više nitko kao vi", poručila je.
 


Alka Vuica nije krila emocije, a prisjetila se i pjesme koju je napisala za Olivera, "Lijepa bez duše".

"Uvijek ću pamtiti naša predivna druženja iz kojih je proizašla i ova pjesma koju sam ti s puno duše napisala. Pokoj ti vječni, Morski Vuče. Počivao u miru i svjetlost vječna svijetlila ti", objavila je pjevačica i "hitmejkerica".
 

 

❤️

A post shared by Alka Vuica (@alka.vuica) on


I The Frajle su se prisjetile svog zajedničkog nastupa s Oliverom, na kojemu ni pjevač nije krio oduševljenje zbog suradnje.

"Kad smo prvi put stale s njim na binu 2012-te godine, ostvario nam se dječiji san da zapjevamo zajedno. Rekao je šmekerski “Ajmo djevojke” i nasmijao se. Mi te 3 minute, koliko je trajala pjesma, imamo kolektivnu amneziju, jer se nijedna nije sjećala što se tada događalo. Od tad pa do sad, mnogo puta smo se družili, pjevali, smijali se zajedno. Falit ćeš jako... zbogom, Morski Vuče", napisale su cure.
 


Glumice Marijana Mikulić i Ornela Vištica podijelile su svoje drage fotografije s Oliverom, kao i uspomene koje će ostati u njihovim mislima...

"Svaki put kad bih Vas srela, pomislila sam kako Vam moram zahvaliti na stihovima, emocijama...koje ste nam poklanjali godinama. Nisam. Uvijek bi me Vaša jednostavnost zaustavila prije izrečenih riječi. Ljepše je bilo odati Vam poštovanje čvrstim rukovanjem, pogledom u more i pustiti dušu da osjeti tišinu života uz Trag u beskraju, Lipog anđela. Jer sve Vaše Vridilo je. 
Eto, Veliki čovik", podijelila je Ornela.
 

 

Počivaj u miru legendo?❤️ #oliver

A post shared by Marijana Mikulić (@maremikulic) on

 


"Zbogom divni Olivere, koje god da si vjere i nacije", napisao je na Twitteru srpski glumac Nikola Kojo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 06:56