StoryEditor
ŽivotTAMO DA PUTUJEM

CHILD IN PARADISE Mrvica uz Akademski zbor 10. veljače priprema spektakl u Lisinskom

Piše PSD.
3. veljače 2012. - 15:10

Zvijezda crossovera Maksim Mrvica će 10. veljače ponovno zasvirati pred domaćom publikom - dvije godine nakon nastupa uz Zagrebačku filharmoniju ponovno se, u sklopu njezina “Zvjezdanog ciklusa”, priprema za nastup u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.


Prvi put se upuštamo u izvedbu takvog tipa glazbe, pa je koncert i za nas neuobičajen - kazao je Luka Vukšić, voditelj Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić 
Sve to u ozračju tipičnom za crossover pijanista koji je svojim muziciranjem, jedinstvenom pojavom i osobitim stylingom osvojio publiku širom svijeta, poglavito onu na Dalekom istoku gdje već godinama uživa status iznimne glazbene zvijezde i gdje je uz to prodao milijune albuma.

Promjena repertoara

- Maksimova je glazba bitno jednostavnija od one koju obično izvodimo, tako da će to više biti pop pratnje. Neke stvari su nam isprva izgledale neobično, no mislim da je dobro i korisno da zbor povremeno mijenja vrstu repertoara. Osim toga na ovaj ćemo način klasičnu glazbu približiti široj publici - smatra Luka Vukšić.

Maksim Mrvica će nakon koncertne promocije albuma “Appassionata” u “Lisinskom” najvjernijim obožavateljima potpisivati albume, a organizatori iz Zagrebačke filharmonije i G.A.D. produkcije ističu kako je koncert gotovo rasprodan.

PIŠE: MIRELA GORETA,FOTO: CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 08:18