StoryEditorOCM

Četverogodišnja genijalka s IQ-om poput Einsteina postala članica Mense

Piše PSD.
13. travnja 2012. - 00:36
Četverogodišnja Heidi Hankins izazvala je senzaciju u Velikoj Britaniji time što je postala jedna od najmlađih članova Mense - međunarodne organizacije osoba sa visokim IQ-om, piše Daily Mail. Hankins, koja još nije niti krenula u školu, rješavala je IQ test prilagođen njenoj dobi u svojem vrtiću, i dobila impresivan rezultat od 159. Prosječan rezultat je 100, a rezultat 'nadarenih' pojedinaca je oko 130, prenosi Jutarnji list.

IQ male Heidi time je vrlo blizak slavnim fizičarima Stephenu Hawkingu ili Albertu Einsteinu - kojima je zabilježen IQ od 160 .

Heidin otac, Matthew, nada se da će Heidi moći preskočiti školu kako bi osigurali adekvatne obrazovne izazove za malu genijalku.

- Uvijek smo mislili da je Heidi bistra jer je počela rano čitati, rekao je Matthew.

- Koristila je pune rečenice skoro čim je počela govoriti, a potom je s 18 mjeseci samu sebe naučila čitati, koristeći računalo, govori ponosni otac.

- Heidini roditelji dobro su prepoznali veliki potencijal u svojoj kćeri, rekao je predsjednik Britanske Mense, John Stevenage.

- Želimo im sve najbolje i drago nam je da su se odlučili pridružiti Mensinoj mreži za podršku, rekao je Stevenage.

Iz Mense napominju da se Heidin IQ najvjerojatnije neće mijenjati kroz godine. Njen IQ predstavlja relativni odmak od prosječne inteligencije za njenu dob, i najčešće ostaje jednake vrijednosti kako ljudi odrastaju. To u praksi znači da nije već sad u stanju rješavati misterije univerzuma, no kada odraste moći će parirati najinteligentijima u čemu god poželi.

JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 03:11