StoryEditor
ŽivotNeugodni mirisi

Buka nije 'normalna', a ni veći računi za vodu: ove znakove nikada ne biste trebali ignorirati kad je u pitanju vaša perilica za rublje, jedan je najočitiji pokazatelj da nešto ne valja

8. listopada 2019. - 17:44

Ako je vaša perilica rublja odjednom postala preglasna, rublje koje izlazi iz nje inije čisto, dobivate sve više račune za vodu ili ste primijetili da perilica ne ispire vodu, znak je da nešto ne radi kako treba, piše Dom i dizajn.

1. Postala je preglasna

Vaša je perilica dosad radila normalno, a onda ste odjednom primijetili da se proizvodi sve glasnije zvukove? To je jedan od prvih, ujedno i najglasniji znak da bi se uskoro mogla pokvariti, stoga reagirajte na vrijeme i potražite pomoć majstora. Naime, buka često upućuje na problem s motorom ili bubnjem koji se često može i otkloniti ako se netko stručan njome pozabavi.

2. Ispušta previše ili premalo vode

Ako primjećujete da je u bubnju vaše perilice rublja ostalo viška vode, čak i nakon što je završen proces centrifuge, to je najočitiji znak da s njom nešto nije u redu. Naime, za perilice ova neobična pojava može značiti da voda negdje ne protječe ispravno, da se bubanj ne puni pravilno ili pak curi na nekom drugom mjestu - obratite pažnju na "propuštanje" na pločice kupaone.

3. Ne pere najbolje

Ako vaša odjeća iz perilice ne izlazi čista kao nekada ili je ponekad potrebno ponoviti postupak pranja kako bi uklonili nečistoće, moguće je da je došlo do kvara. Ne biste trebali "fleke" skidati ručno ili ponavljati pranje u perilici.

Ako uređaj zahtijeva više od jednog ciklusa pranja za učinkovit rad, vjerojatno postoji veći problem koji zahtijeva pomoć majstora.

4. Veći računi za vodu ili struju

Ako su računi za struju odjednom veći nego su nekad bili, i to bez pravog razloga, poput "ekstra" stanara u kući, krivac može biti upravo vaša pokvarena perilica. Iako vam se možda odlaganje popravka čini kao način uštede, ako su računi za vodu ili struju previsoki, time ćete samo napraviti više štete nego koristi. Reagirajte na vrijeme.

5. Neugodan miris koji ne nestaje

Ako čista odjeća nakon pranja ima neugodan miris, to može biti jedan od znakova da s perilicom nešto nije u redu. Međutim, to nije uvijek tako i čudan miris odjeće nakon pranja mogao bi biti povezan i s pojavom plijesni. Kako biste spriječili neugodne mirise, obrišite suvišnu vodu i očistite perilicu barem jednom mjesečno!

Ručnici gori od WC školjke: nakon masovne zaraze beba, otkrivene prave opasnosti perilice za rublje; Ključ je u koraku koji sigurno ne poduzimate dovoljno često

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 14:56