StoryEditorOCM
ŽivotDOBRO JE ZNATI

Budite na oprezu, zagrijavanje određenih jela u mikrovalnoj pećnici može biti opasno i kancerogeno. Evo koji je najsigurniji oblik podgrijavanja

Piše MOZAIK SD
14. veljače 2022. - 15:51

Često nemamo vremena za kuhanje pa se služimo raznim dostavama, a nije rijetkost ni da previše toga naručimo pa se poveselimo da imamo i obrok za sutra. Međutim, ima to u svoju lošu stranu posebice ako tu istu hranu zagrijavamo u mikrovalnoj.

Zagrijavanje određenih jela u mikrovalnoj pećnici može biti opasno, piše portal Mondo.

Profesor Rolf Halden, koji je direktor Centra za inženjerstvo zdravlja okoliša i biodizajn, upozorio je na dvije opasnosti koje vrebaju od zagrijavanja jednokratnog posuđa od stiropora u mikrovalnoj pećnici.

Nemamo ih svi kod kuće, ali ih vrlo često dobijemo kada naručimo hranu s dostave. Stiropor omogućuje da do nas obrok dođe "ušuškan", a temperatura mu ostaje idealna za konzumaciju. Ako niste sve pojeli, mogli biste sutradan staviti cijelo jelo s os...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 02:25