StoryEditor
ŽivotJeftinije je

Britanski tabloid o dvama otocima u Dalmaciji: evo koji 'škoj s autentičnim šarmom' preporučuju umjesto 'razvikanoga'

Piše J. V.
20. srpnja 2019. - 00:54
hvar_sumrak24-250619

"Dvanaest neopjevanih alternativa razvikanim europskim otocima", naslov je članka objavljenog u britanskome Evening Standardu, a u kojemu autor preporučuje zaljubljenicima u putovanja da malo skrenu s dobro ucrtane putanje najpoznatijih destinacija u Europi. Mogli bi, kaže autor, otkriti neke sasvim nove horizonte...

Jer tko je čuo za Hrvatsku, čuo je zacijelo za Hvar, a znaju svi i gdje su i što nude Ibiza, Capri, Tenerife... Fotografije ovih turističkih središta toliko su rasprostranjene da vam ponekad može izgledati i da ste ih posjetili iako im nikada niste ni "primirisali".

Jeftini letovi, organizirane ture, povoljni kruzeri i ostale ponude sigurno su doprinijele tome da se na određenim lokacijama ostvaruje hiper posjeta. A dok masa turista "hodočasti" svake godine na mjesta koja "moraju" posjetiti, u samoj blizini se kriju neki dragulji za koje uopće ne znaju. Uz to su i - jeftiniji, pišu.

Lista Evening Standarda donosi i zanimljivu dalmatinsku kombinaciju... Evo što savjetuju:

1. Andros umjesto Santorinija 

Ovaj "skriveni grčki dragulj" krije se na samo sat vremena vožnje trajektom od Atene, a njegove vizure ostavljaju bez daha. Plaže pune bijelog pijeska i manje "zakrčene" obale, s mnogo manje posjetitelja od vječno popularnog Santorinija, dojmit će se svakoga željnog mira, tišine i fascinantnih prizora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℰ 𝒾 𝓇 𝒾 𝓃 𝒾 ♡ (@eirini__28) on

2. Procida umjesto Caprija

Procida, otok koji u turističkim agencijama nazivaju "otokom vrtova i pješčanih plaža", svakako je manje razvikan od Caprija, a prava je ljetna oaza za ljubitelje mira i tišine. Udaljena samo kratku vožnju trajektom od užurbanog Napulja, Procida je mjesto na koje se dođete odmoriti i uživati u pogledu s terase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Schiano (@ski_anto) on

3. Formentera umjesto Ibize

Formentera je tek ovoga ljeta dosegla popularnost kakva joj priliči i to zahvaljujući Instagramu - fascinantnih 2.1 milijuna objava posvećeno je upravo ovome otoku. Južno od Ibize, mirnija i po mnogima ljepša alternativa party destinaciji nudi hedonističko uživanje za ljubitelje mira. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wonderful Ibiza (@wonderful_ibiza) on

4. Porto Santo umjesto Madeire

Udaljen tek nešto više od obale Maroka nego Portugala, Porto Santo poznat je po dugim plažama zlatnoga pijeska. Odlična je destinacija za planinare i bicikliste, a svježa morska hrana ono je čime se ponose u gastro svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inês Mocho (@inesmocho.makeup) on

5. Vis umjesto Hvara

"Ovaj hrvatski otok najudaljeniji od obale ima jednu od najljepših plaža u Europi", piše Evening Standard i pjeva, kako kažu "dosad neopjevane" hvalospjeve Stinivoj, plaži do koje nije najlakše doći, ali vrijedi svakog trenutka putovanja do nje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tea Klepac (@teaklepac) on

Ostale preporuke pogledajte ovdje.

#VIS#OTOCI#HVAR#SD LITO#EVENING STANDARD

Izdvojeno

03. srpanj 2020 23:24