StoryEditorOCM
ŽivotPRVI U SVIJETU!

Nećete vjerovati s kim se od sada možete dopisivati na WhatsApp-u: termin se dogovara porukom, brzo i bez čekanja

Piše Anamaria Mikulić/ NATIV SD
9. veljače 2024. - 08:30

Prosječna osoba svaki dan provede tri sata i 15 minuta na svom pametnom telefonu. Kad se tome pridoda i vrijeme provedeno na računalu te gledanje televizije, brojka je poprilično visoka. Digitalni ekrani jednostavno su postali dio naših života, a pravo pitanje je kakav utjecaj ima višesatno buljenje u njih na naše oči. 

Digitalni zasloni emitiraju plavu svjetlost, zbog koje smo skloni manje treptati. Isto može izazvati naprezanje očiju, pojavu kratkovidnosti, suhe oči i druge probleme povezane s očnim poteškoćama. Uz to, konstantno pomicanje ekrana otežava fokusiranje očiju, a zaslon obično ne postavljamo na idealnu udaljenost ili kut, što vodi k dodatnom naprezanju.

Nas su ovi podaci jako zabrinuli i odlučili smo potražiti savjete uz koje ćemo sačuvati zdravlje naših očiju. U tome nam je pomogla prva trenerica za vid na svijetu – Eyewear Coach Anda Panda. Otkrila nam je jednostavne savjete koje svatko od nas možete poduzeti te tako smanjiti rizik od naprezanja ili oštećenja očiju.

image
/Shutterstock

Ovo je njezinih top pet savjeta za zdrave i sretne oči: 

  • Uključi namirnice bogate vitaminom A u svoju prehranu. Mrkva, slatki krumpir i špinat samo su neki od izvora ovog supervitamina koji pomaže u borbi protiv očne mrene. 
  • Pij zeleni čaj! Osim što je ukusan, zeleni čaj pomaže u prevenciji glaukoma.
  • Provedi što više vremena na prirodnom svjetlu. Priroda je najbolja terapija za oči!
  • Nosite sunčane naočale čak i po oblačnom vremenu. UV zrake mogu biti štetne za oči čak i kada sunce nije vidljivo.
  • Primjenjuj pravilo 20-20-20. Kada dugo gledaš u ekran računala ili mobitela, svakih 20 minuta pogledaj u točku koja je barem 20 stopa (oko šest metara) udaljena, i to na 20 sekundi. Ova jednostavna vježba pomoći će tvojim očima da se odmore.

Personaliziran pristup 

Anda Panda brine se da dobro vidiš i, osim savjeta oko zdravlja očiju za tebe, može dogovoriti kontrolu dioptrije, pomoći ti da odabereš prave naočale i dojaviti najbolje ponude i pogodnosti.

Bez obzira jesi li, kad je riječ o brizi za vid, ekspert, flegma ili kampanjac, Anda Panda pomoći će ti dogovoriti kontrolu vida u minuti. Potrebno je odgovoriti svega na nekoliko pitanja i odabrati lokaciju najbliže Optike Anda, a ona će vam ponuditi velik izbor termina. 

image
Luciano De Pollo Stokkete/alamy/profimedia/

Digitalni asistent Anda Panda na WhatsAppu je dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, a na poruke odgovara nevjerojatnom brzinom. Njeguje prijateljski i personaliziran pristup te će se potruditi da te pobliže upozna kako bi ti dala pravi savjet. Tako će ti skrenuti pažnju na sve što trebaš uzeti u obzir prilikom odabira naočala, od oblika lica do osobnog stila.  

Rado će te upoznati i s Loyalty programom, uz koji možeš ostvariti razne popuste – bodovi se brzo skupljaju, a popusti su fantastični. Najbolje da ju pitate sami, nama je otkrila i kako za sve korisnike sprema posebno iznenađenje za rođendan. 

Na dnu teksta ostavili smo ti QR kod, a kada ga skeniraš, na WhatsAppu će ti se otvoriti razgovor s Andom Pandom. Tako je jednostavno, zato požuri, skeniraj kod i tipkaj unedogled! Tu je i link putem kojeg možeš odmah pristupiti Pandi. 

Ako se slučajno još premišljaš, saznali smo kako Anda Panda ima zavidne reference. Može se pohvaliti i brojnim poznatim klijentima, među kojima su Tonči Huljić, Petar Grašo i Matija Cvek. Poznati hrvatski glazbenici i pjevači stalno su izloženi jakom svjetlu reflektora tijekom svojih nastupa, zbog čega im se oči dodatno umaraju. Trenerica za vid zato je počela trenirati s njima, dala im vježbe za vid koje odgovaraju njihovu životnom stilu i pomogla im odabrati najbolje naočale koje će ih štititi od svjetla reflektora i na svakom koraku. 

Priprema, pozor, ANDA! 

Optika Anda, kao nacionalni lider u svom području, prva je u Europi implementirala umjetnu inteligenciju u svrhu personalizirane podrške postojećim i budućim korisnicima za pitanja o zdravlju očiju. U toku su s brzim tehnoloških promjenama te su umjetnu inteligenciju uveli u svijet optike u obliku maskote Ande Pande, glavne akterice AI chata. 

Moderni stil života nameće nam ubrzani tempo i ostavlja sve manje vremena za brigu o našem zdravlju. Kao tvrtka koja nudi i zdravstveni segment kroz uslugu pregleda vida, Optika Anda je prepoznala potrebu uvođenja digitalnog asistenta koji korisnike prijateljski podsjeća na redovni odlazak na godišnju kontrolu dioptrije i odgovara na sve upite o naočalama, ali nudi i mnoge druge edukativne i zabavne teme. 

Sadržaj je nastao u suradnji Slobodne Dalmacije i Optike Anda.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2024 01:15