StoryEditor
ŽivotHUMANO ILI NESLANO?!

Bosanac koji nudi prijevoz na Šaulićev sprovod uz lanč paket i obilazak Titovog groba hit na internetu, Srbi se zgražaju, ali mnogi su zainteresirani: Lijepa gesta, a nije ni skupo...

Piše M.K.
19. veljače 2019. - 21:12
saban00

"Bruka! Bosanac pokušava da zaradi na sahrani Šabana Šaulića" - vrišti naslov u beogradskom Blicu, "Bizaran oglas o sahrani Šabana Šaulića kruži internetom, ljudi bijesni i zatečeni", pišu u Blicu Republike Srpske, "Osmislio ekskurziju na dan Šabanove sahrane i zarađuje na tome", piše Telegraf. 

Mediji susjednih država su, u svega par sati nakon što je neimenovani građanin BiH, navodno Banjalučanin, ponudio zainteresiranim obožavateljima tragično preminule zvijezde paket aranžman u kojem bi, osim odlaska na sprovod, dobili i nešto za pojesti, te bi mogli obići i Kuću cvijeća, s gnušanjem osudili projekt koji zaista, na prvu, zvuči neukusno. Neprimjereno. Ono neumjesno balkanski.

No kad se pročitaju i brojne oduševljene reakcije čitatelja ove vijesti, kojima je ponuđeni aranžman krajnje privlačan jer im se čini fer i povoljan (cijena je 40 konvertibilnih maraka), moglo bi se lako ispostaviti da je dovoljno zainteresiranih da se u BiH formira cijeli prijevoznički lanac poduzetnika.

Upitani na portalu Doznajemo.com što misle o ponudi koja se Facebookom proširila u roku keks, čitatelji ovako odgovaraju:

"Čovjek je u pravu, tko hoće da ide nije to nikakva cijena, auto ne ide na vazduh! Prema tome lijep gest tko hoće, nije skupo, povratna je"

"Mislim da je to sasvim normalno. Možda neće ništa zaraditi, a možda će i izgubiti, ali bit će zadovoljan jer je doveo one koji nisu mogli drukčije doći na pokop velikanu narodne pjesme"

"A šta je tu loše, ima onih koji su voljeli Šabana, a nemaju auto da odu na sahranu. Šta ima loše u tome, pa i Šaban je pjevao za novce, sad bi ovaj trebao biti humanitarac i voziti džabe...".

Šaban Šaulić će biti pokopan u petak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 17:16