StoryEditor
ŽivotPREPOLOVILA SE

Bivša teniska zvijezda izborila najveću životnu bitku i na našoj se obali pohvalila impresivno istesanom linijom; Svojim je primjerom nadahnula žene, sve dijeli na društvenim mrežama

Piše I. P.
13. kolovoza 2019. - 14:18
dokic000

Australska tenisačica rođena u Osijeku Jelena Dokić tijekom ljetnog odmora u Rovinju pokazala je fascinantnu transformaciju. Naime, od listopada prošle godine bivša tenisačica je izgubila nevjerojatnih 45 kilograma.

Svoju borbu dokumentirala je na društvenim mrežama, a svaka njena nova fotografija izazove oduševljenje. Veliki broj žena komentira kako im je Jelena inspiracija da promijene svoje nezdrave navike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Svojevremeno četvrta tenisačica svijeta, Dokić je osim igrom, plijenila i svojim izgledom. Problemi s kilogramima počeli su kada je odlučila okončati karijeru 2014. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Debljanju je doprinijela i bolest štitne žlijezde, a i depresija koju je sportašica kasnije priznala.

"Bačena sam u mirovinu i nisam znala kojim ću smjerom krenuti. Nisam za to bila spremna i tako sam se počela debljati.

Kada ste profesionalni sportaš, živite u mjehuriću koji nije stvaran. Sve se radi za vas... trening, hrana, putovanja, upravljanje pa se nije lako vratiti u pravi život." - ispričala je iskreno Jelena u jednom intervjuu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

U jednom trenutku Dokić je imala čak 120 kilograma.

Tada se obratila nutricionistkinji Jenny Craig i pomoću njenog programa prehrane došla je do svog cilja.

Osim toga, bivša tenisačica intenzivno trenira, pa čak i tijekom godišnjeg odmora.

Jelena Dokić rođena je u Osijeku, a 1994. godine, kao desetogodišnja djevojčica, s roditeljima se preselila u Australiju, zemlju za koju je uglavnom i nastupala.

2002. godine počinje trenirati sa Zagrepčaninom Bornom Bikićem. Tada je upoznala njegovog brata Tina i uskoro su započeli vezu koja i danas traje i koja joj je bila oslonac tijekom svih životnih nedaća koje su ju zadesile.

Svoj odnos par planira okruniti i brakom, a Jelena je nedavno u jednom intervjuu priznala da bi se voljela ostvariti i kao majka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Nažalost, tu vezu nisu odobrili njeni roditelji s kojima je i ranije imala problema.

Naime, u autobiografskoj knjizi "Neslomljiva“ 2017. godine Jelena je priznala da ju je otac Damir psihički i fizički zlostavljao.

#TENISAčICA#JELENA DOKIć

Izdvojeno