StoryEditorOCM
ŽivotANALIZA PODATAKA

Bez obzira imaju li muškarci 20 ili 50, svima su najprivlačnije žene koje imaju točno ovoliko godina! Zvuči strašno

Piše MOZAIK SD
10. rujna 2024. - 07:30

Jeste li čuli za stranicu za upoznavanje Ok Cupid? Jedno od njihovih otkrića pokrenulo je lavinu na mrežama, piše Nova.rs.

U videu koji je objavila britanska profesorica, spisateljica, popularna tv i radijska voditeljica i analitičarka Hannah Fry, obrađena je zanimljiva tema koja je izazvala brojne reakcije muškaraca i žena diljem svijeta.

Hannah je ispričala kako je stranica za upoznavanje OK Cupid priznala da prikuplja podatke od svojih korisnika. Žene su morale navesti svoje godine i reći koliko bi godina trebali imati muškarci koje one smatraju najprivlačnijima, a isto pitanje postavljeno je i muškarcima.

image

Hannah Fry je britanska profesorica, spisateljica, popularna tv i radijska voditeljica i analitičarka

Geoff Swaine/Nurphoto Via Afp

Izrađeni su i grafikoni, a oni su otkrili sljedeće: mlađe žene privlače muškarci koji su malo stariji od njih, tijekom 30-ih i 40-ih ta ljestvica varira, sve do oko 50. godine, u kojima žene preferiraju mlađe muškarce od sebe.

Muškarcima, dakle svim muškarcima, muškarcima od 20. do 50. godine (koji su prijavili svoje podatke) najprivlačnije žene koje imaju od 20 do 24 godine! I to je to! Skale, ni grafikona kod njih uopće nema.

U opisu videa Hannah Fry navodi: “Ovaj (doduše prilično heteronormativni) primjer preuzet je iz ‘Dataclysma‘ Christiana Rudera. Knjiga je stvarno zabavna za čitanje i definitivno je vrijedna vašeg vremena.”

Otkrila je i da su podaci otkrili još jednu činjenicu. Iako ispada da muškarce u svim godinama privlače veoma mlade žene, u minimalnom rasponu godina, na stranicama za upoznavanje oni, ipak, najčešće poruke šalju ženama koje su bliže njihovim godinama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 07:32