StoryEditorOCM
ŽivotTRAŽIO BOCE

Beskućnik pronašao i vratio novčanik s 2000 eura, sada mu se život totalno preokrenuo zahvaljujući dobrim ljudima

Piše MOZAIK SD
27. lipnja 2024. - 16:18

Beskućnik Hadjer Al-Alij nedavno je pronašao novčanik s 2000 eura u Amsterdamu i predao ga policiji.

U crowdfunding kampanji za njega je u samo jednom danu donirano 34.102 eura. Život mu se "potpuno okrenuo naglavačke", rekao je 33-godišnjak.

Hadjer, koji već 18 mjeseci spava na ulici, sada konačno može iskoristiti novac za traženje iznajmljenog stana, navodi se na internetskoj stranici "Podrška poštenom Hadjeru". Otac dvoje djece također je primio brojne poruke za posao. Bilo je ukupno 2800 donacija, a jedan anonimni dobročinitelj uplatio je 750 eura, piše Le Monde.

Beskućnik vratio novčanik s 2000 eura: ‘Možda vlasnik ima firmu u kojoj bi me mogao zaposliti, nikad ne znaš...‘

Hadjer je pronašao novčanik na Glavnom kolodvoru u Amsterdamu, gdje je "obilazio" tražeći povratne boce. Prema policiji, u torbici je bilo "oko 2000 eura", ali nema osobnih dokumenata ili drugih dokaza tko je vlasnika novčanika.

Kao zahvalu, pošteni nalaznik dobio je nagradu "Srebrni palac" i bon u vrijednosti od 50 eura od policije. Ako vlasnik novčanika ne stupi u kontakt u roku od godinu dana, novac će također ići nalazniku.

"Želim zahvaliti svima", rekao je Hadjer u videu objavljenom na Instagram. "Ne mogu ni opisati kako se sada osjećam." Bio je "preplavljen porukama u kojima ljudi govore najslađe, najljepše stvari". "Pun je adrenalina" i sada može vratiti svoj život u red zahvaljujući novčanim donacijama, piše NOS.nl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 16:19