Nova kuharica Veljka Barbierija “Priče o dalmatinskoj kuhinji”, s 410 ilustriranih recepata na isto toliko stranica, predstavljena je u restoranu “Jadran Bota Šare” u Zagrebu.
Nakon “Kuharskih kanconijera” i “100 mitova o hrani”, gastronomskih i književnih uspješnica, Barbieri se okušao u pravoj pustolovini, ali njemu najbližoj - dalmatinskoj kuhinji.
Knjiga je podijeljena u sedam klasičnih dijelova: predjela, juhe, jela od riže, tjestenine i tijesta, jela od povrća, mesa, ribe i slastice.
Nakon “Kuharskih kanconijera” i “100 mitova o hrani”, gastronomskih i književnih uspješnica, Barbieri se okušao u pravoj pustolovini, ali njemu najbližoj - dalmatinskoj kuhinji.
Knjiga je podijeljena u sedam klasičnih dijelova: predjela, juhe, jela od riže, tjestenine i tijesta, jela od povrća, mesa, ribe i slastice.