StoryEditorOCM
ŽivotDESETLJEĆE GLAZBE

BADBADNOTGOOD za deseti rođendan pozornice koja je Šibenik ucrtala na kartu najboljih koncertnih destinacija!

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
14. svibnja 2024. - 14:54

Jedna od najljepših pozornica u Hrvatskoj, mjesto na kojem je od 2014. godine nastupalo više od 200 vrhunskih hrvatskih, europskih i svjetskih glazbenika i prostor koji jamči puno više od samog koncertnog iskustva, 28. svibnja proslavit će 10. rođendan!

Nakon komplicirane obnove, preduvjeta da se tisućljetnoj utvrdi, a s njom i Šibeniku udahnu novi život i energija, Tvrđava sv. Mihovila otvorena je u kasno proljeće 2014. godine. Prvi put na toj pozornici s pogledom na more, kanal i otoke šibenskog arhipelaga nastupali su tada Josipa Lisac, Maksim Mrvica, Chui i Nina Romić, ali i šibenske klape, operni pjevači i niz drugih glazbenika. Program otvaranja u neku ruku zacrtao je i slijed događanja za iduće desetljeće na tom spektakularnome mjestu – žanrovski neopterećena pozornica ugostila je najveća domaća i strana glazbena imena, a koncerti bi se nerijetko rasprodali u rekordnom roku, poput onog dvostrukog novozelandske pjevačice Lorde koji je planuo u tek nekoliko sekundi, ili Đorđa Balaševića, za koji su ulaznice također nestale ekspresno brzo, također za dva koncerta.

BADBADNOTGOOD za 10. rođendan

Gregory Porter, Mario Biondi, Skye & Ross, Sigur Ros, Emeli Sande, Jose James, Anna Oxa, Benjamin Clementine, Roisin Murphy, The National, Michael Kiwanuka, Dropkick Murphys, Laibach, ali i Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, Ansambl LADO, Božo Vrećo, Urban i 4, Pipsi, Gibonni, Jasna Zlokić, Toni Cetinski, Arsen, Gabi i Matija Dedić – samo su neka od sjajnih imena koja su svojim ritmom obilježila šibensku Tvrđavu sv. Mihovila. Deseti rođendan pozornica na Tvrđavi proslavit će 28. svibnja uz BADBADNOTGOOD, kanadski instrumentalni bend iz Toronta. Glazbenici su se proslavili svojim jedinstvenim spojem jazza, hip-hopa i elektroničke glazbe, a vrlo brzo nakon osnivanja stekli su zavidnu reputaciju zbog inovativnosti i nevjerojatnih live nastupa.

Zvuk im ima nostalgični, a istovremeno i suvremen ton. BBNG su surađivali s nekima od najvećih imena hip-hop scene kao što su Wu-Tang Clan, Kendrick Lamar, Mick Jenkins, Earl Sweatshirt i mnogi drugi. Osim po odličnim albumima, bend je postao nadaleko prepoznatljiv po svojim naelektriziranim nastupima uživo. Njihovi su koncerti dokaz glazbene sposobnosti umjetnika, a individualni talenti članova na pozornici uvijek dolaze do izražaja stvarajući posebnu energiju. Posebno je impresivna njihova sposobnost privlačenja i zadržavanja pozornosti publike improvizacijom i zaraznom energijom.

Vrhunski koncerti na ljeto 2024.!

Ulaznice za koncert BADBADNOTGOOD na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se kupiti u sustavu Eventim, dok članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10 % u Kući umjetnosti Arsen na šibenskoj rivi.

Za glazbeni koncept ne samo na Sv. Mihovilu, nego i na Tvrđavi Barone i u Kući umjetnosti Arsen zaslužan je produkcijski tim Tvrđave kulture koja upravlja trima šibenskim kopnenim tvrđavama, Kućom Arsen - “dvoranom kameleon” na šibenskoj rivi te Centrom koralja Zlarin.

Nakon BADBADNOTGOOD 28. svibnja, na “Mihovilu” su još najavljeni koncerti neponovljivog Gregoryja Portera, za koji su ulaznice odavno rasprodane, zatim nastupa Vanna 27. lipnja, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić 16. srpnja, Božo Vrećo 17. srpnja, Devendra Banhart 28. srpnja, Mariza 1. kolovoza, Kruder & Dorfmeister 3. kolovoza, Tommy Emanuel 8. kolovoza, Pips, Chips & Videoclips uz Letu Štuke 10. kolovoza, Trentemoller 14. kolovoza, Silente 17. kolovoza i SHIP festival u rujnu.

Iz šibenske Tvrđave kulture najavljuju još domaćih i stranih imena za 11. koncertnu sezonu, a sve novosti možete pratiti na njihovim web- stranicama, kao i na Facebooku i Instagramu Tvrđave sv. Mihovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 14:42