StoryEditor
Životromantično gnijezdo

Bacamo novce, a i često pokazujemo loš ukus s 'gotovim aranžmanima': uz samo par detalja imat ćete uskrsni stol iz snova! Pogledajte, jednostavno je i genijalno

Piše Karmen Miletić
17. travnja 2019. - 20:55
LRM_EXPORT_231767530517879_20190417_152646388yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ako imate manjak vremena, a volite izraditi nešto sami, savjeti Ines Baćan sa inspirativnog Instagram profila Moje note i moj svijet, prava su stvar za vas! Inesina DiY uskršnja ideja učinit će vaš blagdanski stol uistinu posebnim.

Priroda ovaj blagdan slavi šarenim cvijećem, a vjernici lijepo ukrašenim jajima. Inspirirajte se ovim romantičnim pisanicama i, kako kaže Ines, uključite i najmlađe članove vaše obitelji u kreativno stvaranje. 

 

- U duši sam romantičarka što rezultira potrebom da i blagdanima podarim ruho koje će iskazati moju osobnost. Povodom ovogodišnjeg Uskrsa odlučila sam ukrasiti pisanice sa suhim cvijećem i čipkastim trakama za koje nije potrebno puno materijala i jednostavne su za izradu. 

Jučer mi je u nabavci sinulo da bih mogla brzinski napraviti gnijezdo za pisanice, čisto da nije uvijek u košarama, otkrila nam je Ines te podsjetila da ukoliko oslobodimo svoju kreativnost, finalni rezultat uvijek ispadne „wow“! 

Evo njenjih savjeta za izradu: 

 

Za romantične pisanice bit će vam potrebno:

- jaja sa bijelom ljuskom

- vruće ljepilo

- ukrasne trake

- suho cvijeće

- špaga

                                                                   

Postupak: 

Ispušete jaja koliko želite i pripremite ih u kutiji. Uzmete škare, izrežete trake (dužina po želji ) i smislite gdje ih želite zeljepiti. Pripremite suho cvijeće i špagu. Ideja se može provesti i sa svježim cvijećem, samo ih je potrebno lagano povezati, bez ljepljenja kako bi cvijeće zadržalo formu. Ako posjedujete umjetno i ono je dobrodošlo, jednostavno ubacite ono što vam je najlakše nabaviti.

Na jaja sam prvo stavila cvijeće, pa ga obljepila trakom, jer je traka samoljepljiva. Ostatak jaja sam ukrasila tako da je prvo došla na red traka, na nju cvijet, a na kraju sam sve povezala špagom u obliku mašne

Izgled jaja ostavljam vama na želju, uređujete ih kako želite, a bilo bi dobro uključiti djecu, s obzirom da je izrada jednostavna, pa si slobodno mogu kreirati svoju pisanicu.

 

Za gnijezdo za pisanice potrebno vam je: 

- uskršnja trava

- špaga

- suho cvijeće

- ukrasi po želji

Postupak:

Uskršnju travu sam nabavila u jednom našem većem trgovinskom centru, svidjela mi se jer je  tanka poput strune. Od trave formirajte gnijezdo. Nakon što sam napravila oblik gnijezda, "zarolala" sam špagu u par kolutova. Sa četiri strane sam provukla špage kroz travu i zavezala mašnu kako bih sve povezala i estetski uljepšala.

Nakon toga sam u sredinu umetnula listove eukaliptusa i gipsofile. Ptice sam učvrstila sa žicom koja bila na njima.

Ako imate u planu negdje nositi gnijezdo ili ga premjestiti, izrežite krug od kartona i ljepilom učvrstite gnijezdo na kartonsku podlogu. Formirati možete i manja gnijezda za jednu pisanicu, povezati sa mašnom i pokloniti nekome uz slatku sitnicu.

#USKRSNI STOL#USKRSNI ARANŽMANI

Izdvojeno

08. srpanj 2020 03:13