StoryEditorOCM
ŽivotNESRETNA ZBOG SVEGA

Avion je poletio 150 metara uvis, silovito odbacio i ‘slomio‘ stjuardesu: dobila je basnoslovnu odštetu, evo priče

Piše Silvija Novak/JL
27. svibnja 2024. - 12:13

Stjuardesa kojoj je noga slomljena na čak sedam mjesta tijekom teških turbulencija tijekom leta dobila je odštetu od čak šest znamenki. Ali zbog težine ozljeda morat će napustiti svoj posao iz snova, piše Daily Mail, a prenosi jutarnji.hr.

Eden Garrity (31) je gurala kolica i posluživala putnike kad je avion uletio u tropsku oluju s tučom iznad Atlantika.

Radila je na čarter letu koji je letio s Kube u Manchester, kad je iznenada avion poletio uvis oko 150 metara uslijed čega je odbačena na tlo i nije se mogla pomaknuti.

Šestero putnika pomoglo joj je da se prebaci na prazan red sjedala. Nakon što je sedam sati kasnije avion sletio u Manchester, hitno je prebačena u bolnicu.

Nesretna stjuardesa trebala je brojne operacije i intenzivnu rehabilitaciju te nekoliko mjeseci nije mogla hodati. Zbog ozljede su joj trajno oštećeni živci zbog čega joj je prebolno stajati dulji period.

Eden kaže kako je jako zahvalna zbog odštete, no to joj neće vratiti ono što je izgubila. Dodaje kako je jako ogorčena i razočarana jer više nikada neće moći raditi kao stjuardesa.

"To je bio najbolji posao na svijetu i sada osjećam kao da sam izgubila dio svoje osobnosti. Imam obitelj, sina, sve je to dobro, ali prilike za posao sad su mi jako ograničene. Nedostaju mi putovanja u druge zemlje.

image
Profimedia

Tek mi je 31 godina i imam čitav život pred sobom, a ne mogu raditi ono što želim raditi..." - shrvano je ispričala Eden Garrity.

Eden je tijekom turbulencija pala na tlo takvom silinom kao da joj je golemi čekić pogodio nogu. Fibula joj je slomljena na pet mjesta, tibija na jednom, a napukao joj je i gležanj.

image
Profimedia

"Srce mi je slomljeno jer se ne mogu vratiti. Patim od depresije i imam PTSP zbog čitavog događaja."

Eden se za odštetu obratila osiguravajućoj kući aviokompanije Thomas Cook, koja je bankrotirala 2020. Osiguravatelji su utvrdili kako kompanija nije odgovorna, no svejedno su pristali gospođi Garrity isplatiti odštetu od šest znamenki u funtama, prenosi jutarnji.hr.

Eden Garrity je ispričala svoju priču potaknuta smrću čovjeka, te nekolicinom ozlijeđena uslijed teških turbulencija na letu Singapore Airlinesa prošli utorak.

Geoff Kitchen (73) iz okolice Bristola umro je od srčanog udara kad je avion iznenada propao čak 1800 metara. Nekoliko putnika završilo je u bolnici na intenzivnoj njezi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 08:27