StoryEditorOCM
ŽivotVIŠEJEZIČNA OBITELJ

Ana Ivanović živi s četiri muškarca: ‘Djeca točno znaju s kojom osobom trebaju razgovarati na kojem jeziku‘

Piše MOZAIK SD
9. kolovoza 2023. - 16:37

Bivša profesionalna tenisačica Ana Ivanović (35) i osvajač Svjetskog kupa 2014. godine Bastian Schweinsteiger (39) žive sa svoje troje djece na Mallorci. U intervjuu za časopis Gala, Ana je otkrila kako obično govori srpski s djecom, dok Basti govori njemački. Zajedno komuniciraju na engleskom jeziku, a djeca govore i španjolski. 

image

Ana Ivanović

Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ana Ivanović kaže: "Djeca znaju s kojom osobom razgovaraju na kojem jeziku"

Međutim, prema njezinim riječima, nije preveliki nered. "To je stvarno slatko jer djeca točno znaju s kojom osobom trebaju razgovarati i na kojem jeziku. Mnogo je lakše naučiti jezik kad si mlad, onda je to mnogo prirodnije. Dakle, u usporedbi s mojim godinama", kaže ona i priznaje da joj je puno teže naučiti njemački jezik.

image

Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger

Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ali još uvijek pokušava naučiti mužev materinji jezik. "Provodimo puno vremena u Njemačkoj i Austriji, tako da želim biti u stanju bolje razgovarati na njemačkom jeziku", kaže Ana. Ali naravno, ona također želi razumjeti o čemu njezina djeca razgovaraju sa svojim tatom. Ona također razumije više nego prije. Njezin njemački još nije savršen, ali naučila je osnovne riječi koje svakodnevno mora izgovarati: "Pazite, to je opasno! Molim vas, operite zube! Operite lice! Perite ruke! Spor! Tiho!"

image

Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger

Matthias Balk/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger u braku su od 2016. godine i imaju tri sina, rođena 2018., 2019. i u svibnju 2023.

Ona nema problema s činjenicom da je brojčano nadjačana kao žena. "Moram reći da se dobro brinu o meni. I ja sam vrlo, vrlo sretna. Vrlo sam aktivna i sportski tip. Tako da se nekako uklapam u njihovu energiju i dinamičnost i svi se jako dobro slažemo", kazala je Ana. Ponekad samo poželi da ima malo više vremena za ispijanje kave, "možda u vrtu dok udobno čita".

image

Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger

Matthias Balk/Dpa Picture-alliance Via Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 02:31