StoryEditor
ŽivotPromo

AKTIVIRAJ SE I KRENI! U „Zlatnim vratima“ održana besplatna radionica zaštite okoliša i gospodarenja otpadom

Piše PROMO
2. prosinca 2021. - 00:00

Zaštita okoliša i gospodarenje otpadom jedna je od brojnih besplatnih radionica koje u okviru EU projekta 'Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a,' organizira Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“. Radionica je održana ove srijede u Splitu, a bila je namijenjena polaznicima mlađima od 25 godina, starijima od 54 godine te osobama s invaliditetom. Vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava u okviru spomenutog projekta iznosi 2.375.778,00 kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

image
Jelena Popic

Edukacija polaznika u području zaštite okoliša i gospodarenja otpadom izuzetno je bitna u kontekstu današnjeg vremena kada svatko od nas godišnje proizvede više od 400 kilograma otpada, istaknula je  voditeljica radionice Anđela Dželalija. Polaznici radionice upoznali su se s raznim temama poput održivog gospodarenja otpadom, postupaka smanjenja i recikliranja otpada, ponovne upotrebe predmeta i pravilnog odvajanja otpada. Važno je istaknuti da se ove dvosatne radionice održavaju na  cijelom području Urbane aglomeracije Split (Klis, Kaštela, Omiš, Trogir, Podstrana, Solin, Split). Stoga, ukoliko ste propustili ovu besplatnu radionicu, slobodno se prijavite na neku od nadolazećih!

Više o lokacijama i terminima budućih radionica Zaštite okoliša i gospodarenja otpadom te općenito o EU projektu „Aktiviraj se i kreni!“ možete saznati na web stranici www.zlatnavrata.hr ili pozivom na broj telefona 021 361 524. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

image
Jelena Popic

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.   

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 17:47