StoryEditorOCM
ŽivotVELIKA POVRIJEĐENOST

Ako upravo prolazite dramu zbog prevare, niste usamljene! Ovo su svjedočanstva četiriju žena: Vidjela sam ime koje nisam poznavala i otkrila gomilu obnaženih fotografija...

Piše Mozaik SD
29. studenog 2022. - 09:37

Nikad nije dobar osjećaj kad vam netko laže ili vas vara. Nitko se ne želi osjećati kao da ne može nikome vjerovati, a laganje može upropastiti odnos bilo koje vrste. No, doživjeti laž od strane intimnog partnera izaziva sasvim drugačiju razinu boli, naročito kad otkrijete da vas vaš partner vara, piše živim.hr.

Iako se koncept prevare, odnosno ono što ste pod prevarom smatra, može razlikovati od para do para, mnogi stručnjaci smatraju da je to svako izigravanje povjerenja ili zajedničkog dogovora u vezi

- Prevara je čin izdaje. Izdaja je izigravanje nečijeg povjerenja. Ovisno o povijesti problema s povjerenjem koje neka osoba ima, prevarama, načinu privrženosti i osjećaju sigurnosti, može biti dovoljna samo jedna epizoda prevare da posve uništi neku vezu.

To ovisi o osobi, njezinim prijašnjim iskustvima i snazi same veze, ali i tipu prevare koja se dogodila - kaže klinički psiholog dr. Joshua Klapow.

Ako ste doživjeli prevaru u prošloj vezi ili ako upravo sada prolazite kroz nešto slično, niste usamljeni u tome. Čitateljice online časopisa Bustle otkrile su svoje priče o tome kako su uhvatile svoje partnere u nevjeri. Ovo su njihova iskustva.

Grace, 24

Izašla sam vani s prijateljicama, a moj partner je došao po nas s mojim autom. Zamolila sam ga da prvo iskrca mene i još dvije djevojke jer smo bile jako gladne, a on je onda odveo kućama preostale dvije djevojke i zatim je došao k meni. Rekao mi je da mu se jedna od djevojaka nabacivala i da ju je odbio, što mi je ona sljedeći dan priznala i ispričala se zbog toga. Nisam uopće bila ljuta zbog toga. Prošla su dva tjedna kad sam od zajedničke prijateljice saznala da mu se i druga djevojka nabacivala. Uzeo je njezin broj i udvarao joj se dok je istodobno živio u mom stanu. Suočila sam ga s tim i priznao mi je da se dopisivao s njom i da su njegove poruke možda bile previše koketirajuće. Ta je djevojka ionako bila na glasu kao razaračica veza i tada mi je postalo jasno zašto. Prekinula sam vezu idući dan i nikada nisam požalila.

 

Cassandra, 27

Moj novi partner organizirao je zabavu u svom domu, a ja sam mu pomagala. Trebali su doći njegovi prijatelji iz drugog grada. Nisu me službeno pozvali na zabavu sve do tjedan dana prije same zabave. Bila sam povrijeđena, ali pokušala sam biti racionalna, pa sam objasnila sebi da želi biti malo sam sa svojim bliskim prijateljima, s obzirom na to da smo nas dvoje tek odnedavno postali par.

Nakon zabave, sve je bilo normalno, no dva tjedna kasnije dečko od sestre mog partnera poslao mi je poruku. Rekao je da se osjeća užasno zbog toga što su od mene tajili što se dogodilo: moj partner je spavao s nekim te noći kad je bila zabava.

Bila sam jako povrijeđena, zvala sam ga, al‘ se nije javljao. Prekrižila sam ga! Njegova sestra mi je zatim poslala poruku u kojoj je napisala da je to bila moja pogreška. Osjećam se mnogo bolje bez njega, nisam zažalila.

image
/Shutterstock

Katie, 30

To se dogodilo kad sam imala 22 godine, bili smo u ozbiljnoj vezi. Išli smo na tulum i usput stali da kupimo bocu pića za domaćina. On je ušao u trgovinu, a ja sam ostala u autu s njegovim mobitelom. Pomislila sam kako bi bilo slatko da napravim selfie i postavim mu ga na zaslon. Odjednom sam postala znatiželjna, i otvorila sam njegove poruke. Vidjela sam ime koje nisam poznavala i otvorila, te otkrila gomilu obnaženih fotografija i seksanja koje je trajalo mjesecima paralelno s našom vezom.

Vratio se u auto, a ja sam inzistirala da me odveze kući. Rekla sam mu što sam otkrila i nisam se uopće osjećala loše zbog načina. Odvezao me kući, plakali smo i razgovarali cijelu noć. Tvrdio je da je to "samo neka djevojka s interneta”, kao da to stvari čini boljim. Završilo je prekidom. Pokušali smo ponovo započeti vezu, ali sam shvatila da mu više nikada ne bih mogla vjerovati.

 

Ashley, 29

Otkrila sam da me dečko, s kojim sam bila u vezi četiri godine, vara. Počeo se ponašati distancirano i pokazivao manje nježnosti i privrženosti nego prije, a počeli smo se i češće svađati, što u našem slučaju nije bilo normalno. Primijetila sam da sve češće ostaje do kasna na poslu i isprva nisam mislila ništa posebno o tome, sve dok nisam počela osjećati distancu.

Pregledala sam njegov mobitel i pronašla poruke koje je razmjenjivao s drugom ženom, čije mi ime nije bilo poznato. Bilo je očito da su se sreli najmanje jednom. Priznao je da me prevario, plakao, govorio da mu je jako žao i da mu to nije značilo ništa. Srce mi je bilo slomljeno, no i dalje sam bila jako zaljubljena u njega, pa nisam odmah prekinula.

U to smo vrijeme živjeli zajedno i naši su životi bili isprepleteni, pa sam pokušala spasiti ono što je ostalo od naše veze. Krenuli smo na savjetovanje za parove, no unatoč tome, on je na kraju bio taj koji je definitivno prekinuo sa mnom.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 23:55