StoryEditorOCM
ŽivotVisina je brutalna

Adrenalinske uživljenike pratile stotine Imoćana načičkanih na liticama: pogledajte veličanstvene skokove u grotlo Crvenog jezera

6. svibnja 2018. - 20:35
download (1)

Kiša što je sa subote na nedjelju padala u Imotskom, tek je na kratko zaustavila završne pripreme za prve skokove ukrajinskih i francuskih rope jumpera u grotlo imotskog Crvenog jezera.

'Skaču, lete, rone, luda kuća!': sljedećih dana na Crvenom jezeru odvijat će se pravi adrenalinski spektakl

Prvi probni skokovi odrađeni su nešto iza podne,a prema predviđanjima organizatora, tridesetak odvažnih skakača, skakat će sve do četvrtka.

Uzbudljivi su bili prvi skokovi koje smo zabilježili amaterskim video snimcima, jer je poprilično teško dobiti i atraktivne fotografije skokova, pošto se jumperi bace sa improvizirane mreže nad samim grotlom jezera i onda pri brzini od skoro 70 kilometara na sat i nakon slobodnog pada od nekih 220 metara se zaustave uz pomoću specijalnih konopa sedamdesetak metara nad vodom. Zatim se polako spuštaju u čamac koji ih dovede do obale.Onda, dakako, slijedi uspon iz Crvenog jezera. Sve u svemu, veća atrakcija u svjetski poznatom prirodnom fenomenu Imotskog, nakon skakanja base jumpera 2007. godine, a posebno fenomenalnog Rusa Yuria Kuznjecova i nije zabilježena.

Na stotine posjetitelja načičkanih na liticama jezera prati skokove, dakako u očekivanju onih još spektakularnijih slijedećih dana, a adrenalina više nego vode u Crvenom jezeru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 02:13