StoryEditorOCM

8 gradova za odmor u Europi

Piše PROMO
2. rujna 2022. - 12:56

Malo je stvari koje osvježavaju više od vikenda u novom gradu ili nepoznatoj državi, a šarmantna Europa je puna predivnih gradova koji su savršeni za posjet vikendom i uživanje u raznolikim kulturama. Najbolji gradski odmori u Europi prepuni su kulture, povijesti, zabave i dobre hrane, a najbolje je to što je većina tih gradova udaljena tek dva ili tri sata avionom, što ih čini idealnima za otkrivanje tijekom godine.

Firenca

Doslovno sve u Firenci odiše poviješću i vrlo je vjerojatno da ćete se zaljubiti u ovaj grad na prvi pogled. Povijesno središte je pod zaštitom UNESCO-a i pravi je muzej na otvorenom u kojem se možete diviti pročeljima zadivljujućih bazilika i katedrala koje tvore njegov nepogrešiv obris i vidjeti raskošne palače koje pričaju priču o različitim razdobljima povijesti grada. Osim toga, uživat ćete i u preukusnoj talijanskoj hrani tako da se možda vratite kući s kojim kilogramom viška.

Malaga

Ako vas zanimaju letovi iz obližnjih aerodroma, sigurno ste naišli na letove prema Malagi. Malaga ima više od 300 sunčanih dana u godini i jedinstvena je europska destinacija koja spaja moderno, tradicionalno, kulturu, more, gastronomiju i kupnju. Svakako posjetite Picassov muzej, koji je jedan od najposjećenijih muzeja u Španjolskoj.

image

Malaga

Atena

Rodno mjesto filozofije i demokracije, Atena nije samo muzej na otvorenom s atrakcijama svjetske kulturne baštine, već i suvremena metropola s urbanom osobnošću. Nazvana po najdobroćudnijoj grčkoj božici, Ateni, božici mudrosti i nadahnuća, Atena je oduvijek bila u svjetskom kulturnom vrhu. Od kultne Akropole koja se uzdiže iznad grada, do šarmantnih modernih četvrti i galerija suvremene umjetnosti, grad klasičnog duha i Olimpijskih igara veličanstveno je neobičan spoj prošlosti i sadašnjosti.

Bratislava

Moderan grad na Dunavu u kojem se stoljetna povijest spaja s uzbudljivom sadašnjošću. Nije samo pristupačnost Bratislave i blizina drugih prijestolnica ono što privlači posjetitelje u glavni grad Slovačke. Ako tražite gradski odmor pun kulture, izuzetne kuhinje, ekskluzivnih iskustava i jedinstvene atmosfere, Bratislava je pravo mjesto za vas.

Bruxelles

Bruxelles je lako dostupna destinacija, a relativno razumne cijene u usporedbi s ostatkom zapadne Europe neće opteretiti džepove posjetitelja bez obzira na dob. Ovaj kozmopolitski grad koji voli dobru hranu živi na svoj način i izražava se svojim stilom. Ponekad buntovan i nestašan, ponekad promišljen i pribran, ali uvijek vrlo simpatičan. Unatoč svojoj europskoj dimenziji i usprkos svim jezicima koji se govore na uglu svake ulice, Bruxelles još uvijek odiše ruralnim duhom i jednostavnijim vremenima.

Porto

U šarmantnom Portu možete šetati uz rijeku Douro ili otkrivati arhitekturu Porta, njegove nevjerojatne krajolike i veličanstvene mostove krstarenjem ovom veličanstvenom rijekom. Porto je također grad na moru i u najkraćem roku tramvaj će vas dovesti do pitomih plaža na Atlantskom oceanu.

Oslo

Osim što je ekonomski i državni centar Norveške, Oslo je i jedan od gradova s najboljom kvalitetom života u Europi. Svakako se prepustite ritmu grada i otkrijte sve čari života na sjeveru. Osim u urbanom okruženju, možete uživati i u prirodi koja je vrlo blizu grada.

Beograd

Ako želite svratiti u susjedstvo, avion Zagreb - Beograd će vas povoljno odvesti do susjedne metropole. Kao jedan od najstarijih europskih gradova, smješten na raskrižju istoka i zapada, glavni grad Srbije je nevjerojatno bogat mozaik različitih kultura, utjecaja i stilova s tajanstvenom i egzotičnom atmosferom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 03:36