StoryEditor
ŽivotDirljiva snimka

'Samo je jedan Isus, Marija i Oliver': ova neobična klapa u čast pjevaču otpjevala je njegov hit, nema tko se nije naježio od izvedbe

Piše J. V.
31. srpnja 2018. - 19:53
klapa

Klapa Samoana jedina je klapa na Novome Zelandu, pa ne čudi da su momci pravi fenomen u glazbenom svijetu. Spojili su dvije kulture na način na koji nikad nitko prije njih nije, a uz to i otkrili da su njihovi zemljaci pravi ljubitelji ove dalmatinske autohtone vrste muzike, iako to možda nisu znali.

Na svome Facebook profilu oduševljeno prepričavaju svoj put do uspjeha, zaneseno objašnjavajući koliko je klapska glazba utjecala na njihovu publiku i s koliko je ovacija njihov prvi nastup dočekan - danas pak imaju turneju po Australiji i Novome Zelandu, a za njihove se kocerte često traži i karta više.

Jasno da je uz klapske zvukove na njihov razvitak utjecao i Oliver Dragojević. Koliko im je najveći dalmatinski izvođač promijenio način na koji shvaćaju glazbu općenito, objasnili su u statusu koji su podijelili povodom njegove smrti."U našoj klapi imamo izreku: "Samo je jedan Isus Krist, jedna Majka Marija, i jedan jedini Oliver". Tvoje pjesme zasigurno su među najljepšim kombinacijama poezije i glazbe koje postoje na ovome svijetu. Hvala ti na njima. Nedostajat ćeš nam. Počivaj u miru", poručili su Dalmatincu iz Klape Samoane.

A danas su svim svojim obožavateljima servirali i snimku uz koju je nemoguće ne pustiti suzu. Oliveru u čast otpjevali su pjesmu "Moj lipi anđele" kao probu za tribute koncert koji mu pripremaju. I to na savršeno tečnom hrvatskom jeziku, što su prokomentirali njihovi domaći fanovi.

"Hvala vam što postojite, naježila sam se...", prokomentirala je jedna obožavateljica, a ostali joj nisu kontrirali.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 03:26