StoryEditor
ŽivotTUGA JE JOŠ GOLEMA

'Rok me čeka u moru kod Proizda': u spomen na prerano preminulog sina poznati novinar odlučio se na pothvat života

Piše V. P.
18. ožujka 2019. - 22:33

Poznati novinar i bloger, Domagoj Jakopović Ribafish, u spomen na svog voljenog sina Roka odlučio je plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke. Dok je Rok bio živ, obožavali su ih zajedno upoznavati. Sada će ih Riba osvojiti sam, a sve s ciljem da djecu, barem nakratko, makne iz virtualnog svijeta.

- Zemlja je ovog 28.2. napravila još jedan u nizu krugova oko Sunca ne našavši parking, neki nebeski programer je zaklopio svoje računalo i otišao na zasluženi počinak, a ja sam proveo dan uglavnom šetajući, bacajući kamičke u more i proplakavši puno, jako puno suza. Rok se neće vratiti, ali možda mogu pomoći nekim drugim klincima i roditeljima da malo više putuju, šeću, bave se sportom i ne čmrlje za ekranima. Projekt koji pokrećem zove se RokOtok i radi se o tome da želim plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke.

Dio je ovo dirljive objave Ribafisha koju je na tužnu obljetnicu objavio na društvenoj mreži. Novinar se za emisiju In Magazin Nove TV prisjetio svojih uspomena sa sinom. - Kako je moj sin napustio ovaj svijet prerano, a kako smo zajedno osvajali sve, išli okolo i istraživali, odlučio otplivati svih tih 50-ak otoka koliko ih ima u Hrvatskoj, jer zajedno to nismo za života napravili. Preplivat ću između 500 i 800 kilometara, rekao je Ribafish.

Cilj projekta je na svakom otoku zaplivati s djecom i njihovim roditeljima. - Najbitnije je to da klinci tih sat vremena koliko ću plivati s njima provedu u zezanciji, društvu i igranju, umjesto da su na Youtubeu, Snapchatu... Svi ti aparati odvlače na krivu stranu. Nije rješenje sve to baciti u more, ali neko doziranje bi bilo savršeno, rekao je.

Na predavanjima koje će održati djeci dijelit će i svoju novu knjigu na čijim je stranicima pisao o razgovorima s Rokom. - Riječ je o našim zajedničkim putovanjima, ali isto tako tu su i razgovori o životu, smislu svega.'

Nada se da će poput svog idola Veljka Rogošića otočane izvući na Rive i razveseliti ih svojim dolaskom. - Nije mi cilj obogatiti se, nego da se klinci vesele na neki drugi način. Da pogledaju oko sebe, vide malo more i nekog novoga s kime će se družiti, a ne samo da se dopisuju s njim. U svakom djetetu vidim svog juniora pa će i meni biti stoput lakše, zaključio je Ribafish koji je nedavno pratitelje na društvenim mrežama dirnuo još jednom objavom o preminulom sinu u kojoj je napisao: Ja sad krećem s treninzima, Rok me već čeka u moru kod Proizda i najdraže nam plaže. Mora se dalje, ionako je sve ovo samo nečiji ružni scenarij...

#PLIVANJE#RIBAFISH#DOMAGOJ JAKOPOVIĆ#NOVINA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 09:21