StoryEditor
Životskandinavski trend

'Ložite' se na Ikeu? U tom slučaju vaše božićno drvce mora biti sušta suprotnost tradicionalnim jelkama<br /> <br />  

19. prosinca 2018. - 15:26

Dosta ljudi, iako je Božić pred vratima, još nije kupila božićno drvce. I to je sasvim ok. Naposljetku, Badnjak, između ostalog, tome i služi. Doduše, moramo priznati kako oni koji drvce kupuju 24 sata užežin Božića i riskiraju. Istina, naći će jeftinije stablo, no hoće li zadovoljavati sve parametre glede visine, obujma, broja grana, mirisa i boje? Na kraju se zna dogoditi kako je kupljeni bor jeftiniji, ali je estetski, ajmo reći, malo zakinut.

Skandinavce, pak,boli neka stvar za sve to. Tipično. Njima, poznatim trendseterima, tanko kržljavo drvce uopće ne predstavlja problem.

Naprotiv. Jelke savijenih grana s puno praznina u krošnji glavni su hit na skandinavskom tržištu, a Skandinavci se smatraju božićnim guruima... jer ipak ondje žive sobovi, sve je puno snijega, jedino ondje se pojavljuje polarna svjetlost, a u skladu s općim konsenzusom ondje živi Djed Božićnjak.

Po zadnjim informacijama na sjeveru su moderna manja božićna drvca sa što manje ukrasa, po mogućnosti bez ijednoga, kažu skandinavski stručnjaci za dekoriranje. Općenito Skandinavci preferiraju visoka i vitka stabalca rijetkih grana koja djeluju prirodno. Obično ih postave u jednostavnu posudu od prirodnih materijala i Djed Božićnjak ispod njih može ostaviti poklone za one koji su to zaslužili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 19:41