StoryEditorOCM
ŽivotAdio, najveći

'Jutarnja kava, kiša, sunce, Oliver... Od danas Dalmacija više nije ista': poznati Splićani izrazili tugu na društvenim mrežama, Grašo se posebno zahvalio prijatelju

29. srpnja 2018. - 15:58
MAG60160501.JPG

Čovjek koji je zračio dobrotom, jednostavnošću, punio koncertne dvorane, uveseljavao nas vrhunskim notama i riječima iz kojih su progovarali ljubav i život, nasmijavao nas svojim britkim humorom i uljepšavao naše trenutke napustio nas je u 71. godini, točno godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

Smrt velikog Olivera Dragojevića rastužila je cijelu Hrvatsku. Društvene mreže prevlavljene su objavama i statusima o njegovom odlasku, a čast su mu odale brojne zvijezde hrvatske glazbene, glumačke, političke i sportske scene. Evo što su mu napisali njegovi Dalmatinci…
 

 

Otišao je čovjek koji je obilježio moj život na gotovo svim nivoima. Prvi je prepoznao talenat u meni, prvi uzeo moju pjesmu kao šesnaestogodišnjaku i pokazao mi put put kojim idem i danas.O našim druženjima i druženjima s njegovim sinovima dok smo bili djeca mogao bih pričati dugo ali neka to ostane zatvoreno u mojoj riznici dragocjenih sjećanja. Bez Olivera ja ne bih bio isti. Bez Olivera nitko ne bi bio isti. Danas se odlomio onaj zadnji most koji je spajao dalmaciju s nekim drugim vremenom-vremenom pjesme, sunca, mora, mog djetinjstva i svega onoga što je on činio svojim glasom, nebeskim talentom, humorom i pojavom koja je postala "svakodnevno dobro ". Postoje u životu stvari koje jednostavno "postoje" i čine život životom - jutarnja kava, kiša, sunce, Oliver.. Od danas dalmacija više nije ista. Nakon Runjića, Arsena i Borisa na neku drugu binu preselio se i posljednji kralj.... Zbogom Oliver i hvala ti i budi miran ... Ostavio si nam neprocjenjivo blago, a mi ćemo ga čuvati i dalje se hvaliti svima da smo te imali i da te imamo!

A post shared by Petar Grašo (@petargrasoofficial) on


"Otišao je čovjek koji je obilježio moj život na gotovo svim nivoima. Prvi je prepoznao talenat u meni, prvi uzeo moju pjesmu kao šesnaestogodišnjaku i pokazao mi put put kojim idem i danas. O našim druženjima i druženjima s njegovim sinovima dok smo bili djeca mogao bih pričati dugo ali neka to ostane zatvoreno u mojoj riznici dragocjenih sjećanja. Bez Olivera ja ne bih bio isti. Bez Olivera nitko ne bi bio isti. Danas se odlomio onaj zadnji most koji je spajao Dalmaciju s nekim drugim vremenom -vremenom pjesme, sunca, mora, mog djetinjstva i svega onoga što je on činio svojim glasom, nebeskim talentom, humorom i pojavom koja je postala "svakodnevno dobro".

Postoje u životu stvari koje jednostavno "postoje" i čine život životom - jutarnja kava, kiša, sunce, Oliver... Od danas Dalmacija više nije ista. Nakon Runjića, Arsena i Borisa na neku drugu binu preselio se i posljednji kralj... Zbogom Oliver i hvala ti i budi miran... Ostavio si nam neprocjenjivo blago, a mi ćemo ga čuvati i dalje se hvaliti svima da smo te imali i da te imamo!", napisao je Petar Grašo.

Danijela Martinović izrazila je svoju ljubav prema pjevaču posvetom na Instagramu.


 
"Odu tako neki ljudi, neki dobri ljudi koji samo pjevaju i zlo ne misle, koji su nam dali neke od najljepših stihova, koji su dijelili radost a tuge potiskivali negdje daleko od svih. Imala sam tu privilegiju dijeliti neke divne i duhovite trenutke iza svjetla pozornice sa ovim osobitim ljudima i veličinama. Dino je volio Olivera a Oliver Dina a mi svi smo voljeli njih. Pamtim samo smijeh. Vas im odlaskom nebo je dobilo a mi izgubili... No ipak ostavili ste za sobom mnogo dobre glazbe i predivnih uspomena. Počivali u miru", napisala je Danijela Dvornik uz objavu fotografije koja je podjednako dirnula fanove kao i emotivne riječi.
 


 Prisjetio se pjevača i Luka Nižetić, na kojega je Oliver utjecao kako u karijernom smjeru, tako i u onom ljudskom.
 


"Počivaj u miru dragi kolega! Obilježio si nam živote i hvala ti na tome.. Nikad te nećemo zaboravit!", piše Splićanin.

"Čovjek sa anđeoskim glasom je hodao zemljom. Velika duša i najveći naš glazbenik ikad. Sad je galeb dobio krila i leti", posvetila je jednu objavu Oliveru i Lidija Bačić.
 

 

Danas i svaki novi dan slavimo njega i njegove pjesme...

A post shared by LIDIJA BAČIĆ LILLE??Singer? (@lidijabacic_lile) on


 "Nikad nitko kao vi... Sada pivajte andjelima, ka sta ste nama... Volin vas zauvik. Počivali u miru Božjem", oglasila se Blanka Vlašić na Instagramu.
 


"Moj lipi anđele zbog tebe ćemo uvijek vjerovati u ljubav... Hvala ti za sve. Tugu ni opisati ne mogu, u mislima s obitelji", shrvana je i Jelena Rozga.
 


Glumica Nataša Janjić izrazila je svoju tugu.

"Barba Oliver, hvala Vam za soundtrack mog zivota... “Tesko nam je reći išta 
što bi se još moglo reći 
satrli smo sva godišta 
da bi mogli more preći 
sad se vise nima kamo 
naresli smo i sve znamo”
Adio, Najveći."
 


Pjevačica Maja Bajamić prisjetila se svojeg susreta s Oliverom, evo što je napisala:

"Fala ti, pape..
Tuga je golema.
Blago anđelima, blago nebu... Volin te,
.Miruj, odmori se...".
 


Kolega Giuliano izrazio je tugu i sućut obitelji, a i Marijana Batinić prisjetila se druženja s Oliverom.
 

 


Ivan Pažanin nije ništa manje emotivan.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 06:43