StoryEditor
ŽivotDogađaj o kojem bruje Hrvati

'Bila sam potpuno gola... Tresla sam se, ali ne zbog scene s drugom ženom...': ovako je Salma Hayek sažela sve što se dogodilo između nje i Harveyja Weinsteina, donosimo kratku rekonstrukciju

21. listopada 2019. - 19:34

"Godinama je on bio moje čudovište", sažela je u prosincu 2017. Salma Hayek sve što misli o producentu Harveyju Weinsteineu. Kolumnom u New York Timesu glumica je presjekla šutnju dugu 14 godina i objasnila što ju je nagnalo da se oglasi s tolikom odgodom nakon seksualnog uznemiravanja.

Bio je to Salmin jedini istup o njezinoj borbi sa seksualnim predatorom i hollywoodskim moćnikom, koji je desetljećima zlostavljao žene u američkoj filmskoj industriji. Pokret #MeToo bio je okidač...

"Sve te godine isprala sam samoj sebi mozak razmišljajući kako je sve gotovo i kako sam preživjela. Pokušavala sam spasiti samu sebe od užasne situacije objašnjavanja mojim najbližima, bila ponosna koliko sam spremna oprostiti, a u stvari sam se sramila zbog svega što se događalo", napisala je između ostaloga glumica, priznajući kako smatra da ju je od Weinsteineova silovanja spasilo prijateljstvo s Quentinom Tarantinom i Georgeom Clooneyjem.

A nema što Weinstein od nje nije tražio dok je snimala "Fridu", zbog koje je s njime bila u poslovnom odnosu. Da se zajedno tuširaju, da je gleda dok se tušira, da je masira, da je masira njegov razgolićeni prijatelj, da je oralno zadovolji, da se pred njim razgoliti u društvu druge žene... Svaki put je dobio odrješito: "Ne".

"Ništa nije više mrzio od riječi 'Ne", napisala je Salma, otkrivši da joj je u jednom trenutku kazao i: "Ubit ću te, nemoj misliti da to nisam spreman učiniti". A potom počeo ucjenjivati...

"Pokušavala sam to riješiti preko odvjetnika, ali ne tužbom za seksualno zlostavljanje, već argumentom da nema 'dobre vjere' u suradnji", otkrila je glumica, napominjući da joj je producent dao listu "nemogućih zadataka s kratkim rokovima" želeći se, u pravnom smislu, 'oprati' od krivnje. Kad je snimanje počelo, zlostavljanje je prestalo, ali su ostali zahtjevi samo rasli.

- Rekao je da smijem dovršiti film samo ako snimim scenu seksa s drugom ženom u kojoj bih bila potpuno gola - dodala je. Na kraju je pristala, ali to je to za nju, napisala je, bilo užasno iskustvo.

- Nisam se osjećala dobro. Tresla sam se... Ne zbog scene s drugom ženom, nego zato što sam to morala napraviti za Harveyja Weinsteina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 23:21