StoryEditor
ŽivotIzliječena od traume

'Bila je to povezanost na prvi pogled...': Blanka Vlašić pohvalila se novim ljubimcem, priča Splićanke i njene Roze dirljiva je iz nekoliko razloga

18. rujna 2019. - 11:40

Splitska atletičarka Blanka Vlašić prije dva tjedna udomila je psića, a cijelu priču prenijela je Zaklada za zaštitu životinja Split. Riječ je o napuštenoj kujici Rozi s kojom je sportašica jako brzo pronašla zajednički jezik, a Blanka je potezom dirnula mnoge - psić je, naime, pronađen ozlijeđen u dubokoj jami, a spasio ga je HGSS.

"Već neko vrijeme razmišljam o udomljenju i bila sam u jednom skloništu prije nego sam došla kod vas. Ono što sam čekala je taj klik - ljubav na prvi pogled, povezanost na prvi pogled... Iako kad dođeš poželiš sve pse koji su tamo uzeti doma, osvojio me njezin blag pogled, njezina mirnoća i njezina plahost. Kad sam skužila da je nađena u jami, da ju je spasio HGSS, da je imala ogrebotine od te jame i kamena to me dodatno potaknulo. Još kad sam vidjela snimku tog spašavanja jako sam poželjela da se u mom domu izliječe te traume i da imamo jedan lijep suživot", rekla je Blanka.

"Jako malo vremena je zapravo prošlo otkad sam je prvi put vidjela, malo više od dva tjedna. S obzirom na to kratko vrijeme, jako smo puno napredovale. Ona nije bila pas koji je naviknut na kuću, mislila je i da je moj stan zahod", dodala je ona.

"Sad je malo nervozna  i željela bi van jer nije naviknuta na intervjue. Jako je bila nepovjerljiva prema ljudima, na tome još radimo, ali prema meni je stekla neko povjerenje, jako se brzo zbližila sa mnom. Nije ju bilo teško zavoljeti i sad svakim danom to sve više i više raste, kao i u svakom odnosu. Meni je ovo prvi pas i svakim danom učim nešto novo. Ona me natjerala da izađem iz svoje sebičnosti i dam više", ispričala je Blanka i rekla da je Roza "jako, jako drag pas".

"Udomite ako imate volju za psa", poručila je na kraju.

U objavi splitske Zaklade za zaštitu životinja stoji i ovo:

"Malena Roza, ljepotica koja je početkom kolovoza u akciji HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja, a na inicijativu Udruga Šapama od srca Makarska, izvučena iz jame u mjestu Dobrinče danas je dobila trajni dom.

U dva tjedna privremenog udomljenja, Blanka i Roza su izgradile predivan odnos. S obzirom da je Blanka prvi put vlasnica psa, a za pretpostaviti je da je Roza većinu života provela u ruralnim područjima, objema je trebalo puno ljubavi, strpljenja i rada da se prilagode suživotu u stanu i gradskom ambijentu. Itekako su u tome uspjele, u susretima koje smo imali, uočili smo ogroman napredak, a uvjereni smo da će tako i nastaviti. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u tome da ova ljepotica iz jame dobije dom kakav zaslužuje. Blanka Vlasic Official Page i Roza, sretno!️", piše na stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 00:08