StoryEditor
ZdravljePOGAĐA SVAKU DRUGU

Žene, plačete li i vi nakon dobrog seksa? Nije bez razloga, tvrde znanstvenici...

Piše PSD/M.Dr.
10. veljače 2017. - 11:53
tuzna zena (1)

Hormoni su čudna stvar, i zapravo nismo niti svjesni kako nas svakodnevno 'drmaju'. Nedavno istraživanje pokazalo je da se postseksualna depresija javlja kod 46 posto žena, što znači, gotovo kod svake druge.

Trećina ih padne u depresiju nakon seksa pa čak i kada je on bio dobar. Postseksualna depresija nije rijetka pojava, a često nije povezana ni sa čim lošim, nego je jednostavno rezultat 'igre' hormona. Seks je jako intiman čin, a orgazam oslobađa mnoštvo hormona, kažu stručnjaci.

Ti hormoni, kako naglo dolaze, naglo i opadaju nakon seksa, što može izazvati osjećaj tuge i anksioznosti, tvrde psiholozi, prenosi metroportal.hr.

'Bila je u braku 20 godina, ali svaki put nakon seksualnog odnosa odlazila je u drugu sobu pa je njezin suprug nikada nije vidio da plače, a plakala je' - kaže profesor psihologije, dr. Robert Schweitzer, govoreći o jednoj svojoj pacijentici.

'Mislimo da je iskustvo nakon dobrog seksa uvijek pozitivno, no nije tako. Ima žena koje prolaze kroz postseksualnu depresiju. Mislim da to, osim s hormonima, ima veze i s doživljajem sebe. Tijekom seksualnog čina, ljudi se prepuštaju. Nekim ženama to je zastrašujuće', objašnjava Schweitzer dodavši i kako je važno od toga ne raditi problem, jer to je nešto normalno.

#SEKS#HORMONI#POSTSEKSUALNA DEPRESIJA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:35