StoryEditorOCM
ZdravljeSMRTONOSNI TRETMANI

Zahvat za kojim luduju i Hrvatice zabranjen u dvjema europskim bolnicama; Stručnjaci upozoravaju na opasne posljedice!

Piše MOZAIK SD
20. svibnja 2024. - 17:38

Želja za velikim stražnjicama kao što je imaju sestre Kardashian postaje sve veća. Međutim, ta operacija, koja je jedna od najpopularnijih ima veliki rizik od smrtnog ishoda.

Američko društvo plastičnih kirurga tako je potvrdilo da brazilsko podizanje stražnjice ili bbl (Brazillian Butt) ima najveću stopu smrtnosti od ostalih zahvata.

Bolnici koja se nalazi u Glasgowu, a koja je izvela zahvat brazilskog podizanja stražnjice u hotelskoj sobi za sastanke, zabranjeno je njeno daljnje izvođenje nakon što je jedna žena završila u bolnici, prenosi BBC.

Gradsko vijeće Glasgowa priopćilo je da su službenici uručili obavijest o zabrani dvjema bolnicama i liječniku, navodeći da provode "visokorizične" zahvate opasne za život pacijentica.

Krajem travnja gradsko vijeće Edinburgha upozorilo je da kontaktiraju pacijentice koji se spremaju na nekiruški zahvat podizanja stražnjice zbog zabrinutosti oko izvođenja zahvata na nestručan način.

Što je brazilsko podizanje stražnjice?

Vijećnik Ruairi Kelly, sazivatelj usluga u susjedstvu Glasgowa, rekao je: " Tim vijeća za zdravlje okoliša poduzeo je mjere u pokušaju da spriječi provođenje postupka na neprikladnim i nesterilnim lokacijama."

image
Sonja Pacho/Image Source Via Afp

Dobili su rok od 21 dan u kojemu se mogu žaliti na postupak.

Brazilsko podizanje stražnjice je zahvat kojim se povećava stražnjica, tako što se ugrade implatanti punjeni silikonom ili se ubrizgaju masti prenesene s drugih dijelova tijela. Njegova popularnost potječe iz Brazila, gdje su djevojke poznate po atraktivnoj i zavodljivoj figuri.

Kiruški zahvati su vrlo skupi, stoga dosta djevojaka radije bira nekiruške zahvate u kojima se hijarulon ubrizgava kako bi manipulirao veličinom ili oblikom područja.

Ako se ne napravi na pravilan način, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Zašto je tako opasno?

Stručnjaci upozoravaju da ubrizgana mast koja se prenosi u postupku, može izazvati začepljenje krvne žile u plućima poznatu kao plućna embolija.

Godine 2019. žena iz Norfolka umrla je u privatnoj bolnici u Istanbulu, za vrijeme estetskog zahvata, prenosi BBC.

Britansko udruženje estetskih plastičnih kirurga (BAAPS) nakon četverogodišnjeg moratorija izdalo je nove smjernice 2022. godine zbog visoke stope smrtnosti.

Zbog toga se sada kirurzima preporučuje samo provođenje postupka koji se zove površinski glutealni lipofiling. Mast se ubrizgava ispod kože, dok BBL ubacuje mast dublje do mišića. Preporučuje se da kirurzi izvode SGL, dok koriste ultrazvučne preglede kako bi mogli vidjeti gdje su kanile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 06:43