StoryEditorOCM

Veza o kojoj se rijetko govori: hrana za bolji sluh! Postoje sastojci u namirnicama koji pomažu zaštititi i očuvati zdravlje ušiju

Piše PSD
2. srpnja 2021. - 19:03

Hrana koju jedemo snažno se odražava na cijeli naš organizam, na naša osjetila, pa i na naš sluh, premda se o toj vezi malo govori. No, istina je da postoje sastojci u namirnicama koji pomažu zaštititi sluh i očuvati zdravlje ušiju.

MAGNEZIJ

Pomaže održati funkcionalnost živaca i zaštititi osjetne stanice s dlačicama u unutarnjem uhu od učinaka buke. Uz to, potiče cirkulaciju krvi - kada je cirkulacija loša, tkivima može nedostajati kisika. Magnezijem su bogati tamna čokolada, bundevine i lanene sjemenke, orašasti plodovi (posebno brazilski i indijski oraščići te bademi), cjelovite žitarice, avokado, losos, mahunarke, kelj, špinat, banane.

CINK

Pomaže ojačati imunosni sustav pa tako pridonosi borbi protiv infekcija, uključujući infekcije uha. Dovoljne razine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 12:05