StoryEditorOCM
ZdravljeOBOGATITE PREHRANU

Veliki vodič: zbog čega integralne žitarice trebate odmah uvrstiti u prehranu i koja je vrsta za što dobra

27. studenog 2016. - 08:41

U većini naših kuhinja još se uvijek uglavnom koristi pšenično brašno - glatko ili oštro, već prema potrebi, eventualno pšenična krupica odnosno griz na mlijeku kad se razbole djece ili stariji članovi obitelji, i kukuruzno brašno - pura kao neizostavan prilog brudetu. Istina je da pšenično brašno u svojoj integralnoj varijanti sadrži sve što nam je potrebno za život i očuvanje zdravlja, ali nije jedino.

Sramežljivo se u naše jelovnike uvode i druge integralne žitarice o kojima mnogi ljudi ništa ne znaju, pa ih izbjegavaju iako bi im mogle značajno obogatiti jelovnik i poboljšati zdravlje zbog bogatstva ljekovitih svojstava. Neke od ovih žitarica ne pripadaju i službeno porodici žitarica, ali su im slične, i što je još važnije, vrlo su zdrave. Više o integralnim žitari...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 15:04