StoryEditorOCM
ZdravljeČUDOTVORNO DJELUJE

Ovo su razlozi zašto trebate piti vodu na prazan želudac. Gubitak kila i ubrzavanje metabolizma samo su mali dio

Piše MOZAIK SD
14. siječnja 2023. - 09:00

Oni koji vode brigu o svom zdravlju znaju koje dobrobiti donosi topla, prokuhana voda kada se pije na prazan želudac, piše kurir.rs.

Vrlo je važno kako ujutro prvo probudimo svoje tijelo. Iako mnogi liječnici preporučuju da dan započnete s 2 čaše vode, prijedlog je da to ipak bude mlaka, prokuhana voda koju pijuckate u malim gutljajima.

Čaša vode, ako je popijete toplu ujutro natašte, pozitivno djeluje na rad crijeva. Crijeva se na taj način pripremaju za hranu.

Osim toga, topla voda pere crijevne stijenke, oslobađajući ih od svih vrsta toksina i otrovnih tvari.

Topla voda ima tendenciju opuštanja stolice i ima dobar laksativni učinak.

Uz pomoć tople vode otapaju se kruti masni ostaci nataloženi na stijenkama crijeva, što služi kao poticaj za truležne procese u probavnom traktu.

Ako svaki dan pijete jednu ili dvije čaše tople vode na prazan želudac, tjelesna temperatura se povećava, metabolizam se ubrzava za oko 30% nakon 40 minuta nakon ispijanja vode. Kao rezultat toga, sagorijeva se više kalorija.

Druge funkcije tople vode protiv viška kilograma:

smanjen apetit,

Normalizacija pH vrijednosti,

Stimulacija rada crijeva,

uklanjanje toksina,

Aktivacija metabolizma lipida u bedrima i trbuhu.

Ako sustavno pijete čašu tople vode natašte ujutro, možete se oprostiti od akni, upala i iritacija, obično uzrokovanih toksičnim otpadnim tvarima.

Ispijanje tople vode aktivira mokrenje, što će posebno biti korisno za osobe sklone profesionalnim infekcijama i upalama. Bubrezi se uopće ne opterećuju, za razliku od poticanja mokrenja uz pomoć lijekova.

Prihvatljiva temperatura vode koju ćete piti je 40 - 42°C. Prevruća voda se ne preporučuje jer može izgorjeti sluznicu, piše kurir.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 06:28