StoryEditorOCM
Zdravljeinovativne recepture

Ovo su najbolji proizvodi za njegu kože nakon ljeta: uklanjaju tamne mrlje, ujednačavaju ten, a imaju i anti-age učinak

Piše Sponzorirani članak
20. rujna 2023. - 08:00

Ljeto je sinonim za sunce, more, kupanje, koktele, za avanture i sve najbolje od onoga što nam priroda može pružiti. Međutim, dok uživamo u najljepšem dijelu godine, često zaboravimo da je naša nježna koža ljeti pojačano izložena štetnim sunčevim zrakama tj. - UV zrakama, koje osim opeklina može ostaviti i druge trajne posljedice na njezinoj površini.

Jedna od uočljivih i čestih posljedica izlaganja suncu su tamne mrlje, staračke pjege ili hiperpigmentacije. Sve je to zajednički naziv za poremećaj boje kože koji je nastao zbog povećane količine melanina, prirodnog pigmenta koji daje boju našoj kosi, očima te samoj koži. Do povećanja njegove količine dolazi iz mnogobrojnih razloga, poput izlaganja kože suncu, hormonalnih promjena, genetske predispozicije, upalnih stanja kože, pa čak i od korištenja određenih lijekova.

Sve navedeno upućuje na to da je rijetko tko pošteđen borbe s hiperpigmentacijama, a kako bi ta borba bila brza, učinkovita i ugodna, potrebno je pronaći adekvatne kozmetičke proizvode i započeti oporavak kože nakon ljeta.

Zato je tim stručnjaka farmaceuta i farmaceutskih tehničara iz laboratorija Pharmagala osmislio potpuno inovativne i moćne recepture kozmetičkih proizvoda kako bi korisnici pronašli sve što traže u svojoj njezi – idealan serum i laganu gel-kremu prilagođenu baš svim tipovima kože.

A koje su to inovativne molekule koje možemo pronaći u njihovu sastavu?

UJEDNAČUJE TEN I SMANJUJE HIPERPIGMENTACIJU

Lacto C serum sadrži tri aktivna i djelotvorna sastojka kako bi koža nakon njegove primjene odmah zablistala. Prvo, stabilni oblik vitamina C, i to u koncentraciji od 10 posto ujednačit će ten kože i smanjiti hiperpigmentacije, a dodatak vitamina E dodatno ga stabilizira i osnažuje njegovo djelovanje. Nadalje, u sastavu se nalazi i hijaluronska kiselina u čak 3 molekularne težine kako bi uspješno prodrla u više slojeva kože i pružila instantni anti-age učinak.

image

LACTO C Serum

/Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije

Konačno, kako u zadnje vrijeme dermatološki stručnjaci naglašavaju važnost očuvanja mikrobioma kože, Lacto C serum sadrži i postbiotik Lactococcusa, koji potpomaže regeneraciju kože te je štiti od štetnih utjecaja iz okoliša, a posebice suzbija znakove starenja kože uzrokovanih UV zrakama.

A kako bi njega kože sklone hiperpigmentacijama bila potpuna, u svakodnevnu rutinu bilo bi optimalno dodati i novu Pharmagalovu gel-kremu Lumioskin. Lumioskin je lagane i prozračne teksture, koja će odgovarati baš svakom tipu kože. Jedinstveni je kompleks 10 posto Azeloglicine®, niacinamida i N-acetilglukozamina.

image

mag. pharm. Anamarija Plazibat

/Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije

A što se krije iza ovih sastavnica?

UKLANJA TAMNE MRLJE I SMANJUJE CRVENILO KOŽE

Azeloglicina® je patentirani oblik azelaične kiseline koji krasi dodatna stabilnost, a osim u izbjeljivanju kože neka istraživanja su pokazala i povoljan učinak i na regulaciju sebuma te smanjenje crvenila kože. Nadalje, niacinamid i N-acetilglukozamin baš u ovim koncentracijama od 4 posto i 2 posto zajedno djeluju ciljano na tamne mrlje.

image

Lumioskin gel-krema

/Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije

Svaki od njih uklanja tamnu mrlju različitim načinom djelovanja i upravo to ih čini idealnom kombinacijom. A kako bi njega kože bila učinkovita i kako biste uspješno uklonili svoje hiperpigmentacije, u upotrebi kozmetičkih proizvoda treba biti discipliniran, ustrajan, koristiti ih sukladno uputama 1-2 puta dnevno te im dati vremena da postignu svoje ciljeve na vašoj koži.

Sve Pharmagalove proizvode, pa tako i Lacto C i Lumioskin, koji su hit ove jeseni, možete pronaći u svim bolje opremljenim ljekarnama, kao i na njihovim webshopovima, prema tome pravo je vrijeme da se pridružite jesenskom trendu uklanjanja hiperpigmentacija i date povjerenje proizvodima koje su kreirali naši stručnjaci te koji su se proizveli na našim prostorima.

Sadržaj nastao u suradnji s Ljekarnama SDŽ-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 03:34