StoryEditorOCM

Ovi tretmani smanjuju celulit, nisu skuplji od masaža i maderoterapije, a znatno su učinkovitiji i bezbolniji! Probajte

Piše PROMO
6. lipnja 2023. - 09:20

S dolaskom toplih dana i "sezone razodijevanja" svi želimo zablistati, istodobno svjesni da instant-rješenje ne postoji. Proljeće i posebice ljeto objelodanjuju kako smo proveli jesen i zimu, razotkrivaju naše prehrambene navike i opću (ne)brigu o tijelu. Ako smo više od pola godine uživali u hedonizmu i apstinirali od tjelovježbe, nemoguće je tu "stečevinu" izbrisati u nekoliko dana ili tjedana.

Ipak, nešto možemo učiniti.

Tu nam ide na ruku znanost, naime, svake godine razvijaju se sve savršeniji i učinkovitiji sistemi korekcije tjelesnih nedostataka u relativno kratkom roku, i to bez posljedica za zdravlje – što je zapravo najvažnije. Zdravlje je uvijek iznad svega.

U tom smislu važno je naići na stručnu podršku, jer u poplavi sezonskih tretmana i proizvoda ima toliko "lažnjaka" koji se oslanjaju na placebo, ili pak - još gore - onih koji će nam štetiti, da je informacija gdje se obratiti i kome - ključna.

Zato vas želimo upoznati s metodom rada stručnjakinje, dr. Irene Kovačević, specijalistice dermatologije, koja posjeduje dvije važne osobine: dovoljno je mlada da poznaje trendove, kao i najsuvremenije načine korekcije tjelesnih nesavršenosti, a istodobno dovoljno iskusna u višegodišnjem radu s pacijent(ica)ma, koji joj se po potrebi vraćaju ili je preporučuju osobama do kojih im je stalo.

– Na svjetskoj razini neprestano rastu želja za što zdravijim i mladenačkim izgledom, sve veći broj pacijenata postaje svjestan da se, osim lica, sa starenjem i gubitkom kolagena mijenjaju i vrat, ruke, dekolte, koljena, nadlaktice trbuh, natkoljenice i stražnjica. Zbog toga s prvim zrakama sunca, osim dermatoskopskih pregleda madeža, u našu polikliniku dolaze pacijenti koji žele riješiti probleme s celulitom, strijama, opuštenom kožom ili pak izgubiti dio masnog tkiva, odnosno preoblikovati stražnjicu uz pomoć filera – navodi liječnica specijalistica iz poliklinike IDERM.

Od dr. Kovačević doznajemo da danas osim filera na bazi hijalurona (koje upotrebljavamo za voluminizaciju stražnjice ili rješavanje udubljenja zvanog hip dips) postoji niz filera koji djeluju kao kolagen stimulatori.

- Da bismo uspješno mogli liječiti celulit, trebamo shvatiti da on ne nastaje samo zbog viška masnog tkiva, nego je posljedica poremećaja unutar vezivnih septa koje se nalaze u koži i između masnih stanica, poremećaja mikrocirkulacije, kronične upale i slabljenja dubokih slojeva kože (dermisa), zbog čega dolazi do ispupčenja masnog tkiva u obliku neravnina na površini kože (takozvana narančina kora).

Kod žena i višak estrogena (osobito u fazi uzimanja antibaby pilula, trudnoće ili menopauze) dovodi do veće vidljivosti celulita. Iz svega se dade zaključiti da je celulit nešto što muči više od 80 posto populacije žena punoljetne dobi. Svi ovi tretmani smanjit će njegovu vidljivost, ali potreban je kontinuitet i održavanje rezultata; što je, na sreću, samo četiri do pet tretmana godišnje - upućuje liječnica, naša sugovornica.

U poliklinici IDERM koristi se zadnja i nagrađivana vrsta biostimulatora na bazi HA; aminokiselina i bikarbonata (SUNEKOS) koji su izvanredni u borbi protiv celulita! Informacija zlata vrijedna za sve žene koje "kubure" s rečenim nakupinama te ih se pokušavaju riješiti agresivnom metodom takozvanih oklagija-tretmana i sličnima. Naime, takav grubi mehanički udar na pojedine regije našeg tijela (bedra, stražnjicu, trbuh) može izazvati ozbiljna oštećenja kože, a koža je, ne zaboravimo, važan organ koji nas obavija cijeli život, te organ koji "pamti".

Fileri o kojima govori ova sjajna liječnica, u osnovi, nisu skuplji od paketa masaža ili "oklagija-tretmana", a kudikamo su bezbolniji, vremenski manje zahtjevni, nemaju nuspojave (modrice i(li) oštećenja kože), te učinkovitiji. Dakako, svakoj osobi pristupa se individualno, sukladno njezinu tjelesnom stanju. A evo kako, pojednostavljeno, rečeni fileri "rade":

– Djeluju na smanjenje upale, smanjenju kiselosti navedene regije, potiču sintezu kolagena i elastina, te pospješuju cirkulaciju i izmjenu štetnih tvari. Žene ga jako vole jer je nakon tretmana potreban minimalni oporavak, a unutar mjesec dana se naprave otprilike tri aplikacije u razmacima od sedam do 14 dana. I noge su spremne za pokazivanje na plaži! Održavanje je nakon tri do šest mjeseci, jedan do dva tretmana – napominje dr. Kovačević.

- Osim SUNEKOSA, ovisno o stanju kože i problematici samog pacijenta, tu su brojni stimulatori kolagena poput RADIESSE (kalcij-hidroksiapati), LANLUMa (PLLA) te injektibilni kolagen. On također djeluje na kvalitetu kože, i time se može postići voluminizacija određenih regija (zaobljenost stražnjice), učvrstiti koža, ali i uvelike smanjiti vidljivost celulita – informirala nas je simpatična dr. Irena Kovačević, splitska dermatologinja iz poliklinike IDERM, čiju vam stručnu akviziciju u postizanju tjelesog i zdravstvenog balansa od srca preporučujemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:44