StoryEditorOCM
Zdravljeupozorenje

Ove namirnice nikako ne naručujte preko dostave, jedna je stvar kod njihovog transporta posebno opasna

Piše MOZAIK SD
22. travnja 2024. - 21:25

Danas je dostupna dostava ne samo spremljenih jela, već i namirnica iz supermarketa, stoga je nužno znati ovih nekoliko upozorenja.

Od pandemije koronavirusa, kada smo bili prisiljeni da ostajemo u kućama, pa sve do danas kada se možemo slobodno kretati, jedna se navika udomaćila, a to je dostava hrane. Mnogima je lakše da naruče omiljeno jelo dok su na poslu u uredu ili rade od kuće, međutim i tada bi trebali biti oprezni.

Danas je dostupna dostava ne samo spremljenih jela, već i namirnica iz supermarketa. Prva bojazan je kako će dostavljač odabrati vašu omiljenu namirnicu. Ako je voće ili povrće u pitanju, možda neće imati vremena birati, već će se uhvatiti za prvo nadomak ruke.

Ako ne vidi da je voćka trula ili oštećena, eto nervoze. Druga stvar je ta što se vaše omiljene namirnice mogu pokvariti (tijekom vrućina) ili oštetiti prilikom transporta. Zato je dobra ideja da izbjegavate naručivanje određenih proizvoda, piše Real Simple.

Meko voće

Svaka vrsta voća s mekom sredinom vrlo se lako uništi tijekom transporta. Zato možda nije najbolja opcija da naručujete preko dostave voće poput bresaka, nektarina, šljiva i marelica.

Jaja i mliječni proizvodi

Jaja i mliječni proizvodi poznati su po tome što se brzo kvare na visokim temperaturama. Također, naručivanje sladoleda je još jedno veliko "ne". U suprotnom, doći će vam u izmijenjenom obliku.

Avokado

Avokado svatko bira po želji, netko voli da je zreo i mekan kako bi od njega napravio namaz, dok drugi vole nešto tvrđi za pravljenje salata. Postoji mogućnost da dostavljač ne obrati pažnju na to pa uzme onaj koji vam se neće svidjeti.

Riba

Bez obzira na to kupujete li obrađenu ili svježu ribu, uvijek je najbolje da je sami kupite u prodavaonici ili lokalnoj ribarnici kako biste se uvjerili u njezinu svježinu. Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, može razviti bakterije.

Meso

Baš kao i riba, sirovo i obrađeno meso su u većem riziku od kontaminacije prilikom transporta, ako on nije osiguran adekvatnom temperaturom, na primjer u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 04:56