StoryEditorOCM
ZdravljeNOVO ISTRAŽIVANJE

Ova prehrambena navika povećava rizik od smrtonosnih bolesti - unatoč vježbanju

Piše Suzana Ciboci/Živim
2. rujna 2022. - 09:06

Iako nije tajna da je važno jesti hranu koja je hranjiva i korisna za naše zdravlje, mnogi će pretpostaviti da dobar učinak na zdravlje ima i ako samo dovoljno vježbamo. Međutim, novo istraživanje pokazalo je da redovito konzumiranje nezdrave hrane može povećati rizik za razvoj fatalnih kardiovaskularnih bolesti unatoč redovitom vježbanju, piše Živim.

U istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta Sydney, koje je objavljeno u BMJ Sports Medicine, pokazalo se da je prehrana niske kvalitete povećala rizik od smrti. Uz to, oni koji su se nekvalitetno hranili imali su 19 posto veći rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti i 27 posto veći rizik od razvoja raka povezanih s debljinom. Koristili su podatke više od 340 tisuća Britanaca prikupljene tijekom 11 godina i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 15:42