StoryEditorOCM
ZdravljeTOKSIČNA INDUSTRIJA

Na polici vaše kupaonice držite tihog ubojicu! Pogledajte video, želite li sve ove kemikalije u tijelu? Ulaze u krvotok

Piše M. K. P.
5. rujna 2024. - 08:05

Influencer Gary Roller podijelio je zabrinjavajuće informacije u svom najnovijem Instagram videu. Brzo je postao viralan, Stroller govori o potencijalno štetnim učincima koje lak za nokte može imati na zdravlje. Prema njegovim riječima, mnogi lakovi za nokte sadrže toksične kemikalije koje mogu ozbiljno utjecati na život.

Među stotinu kemikalija, formaldehid, toluen i dibutil ftalat poznati su kao "toksična trojka" u industriji ljepote. Zbog svoje sposobnosti da prodru kroz ploču nokta i uđu u krvotok, ove supstance mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, rođenje djece s defektima, neplodnost, respiratorne tegobe, hormonalne poremećaje i, u ekstremnim slučajevima, povećan rizik od raka.

image
Screenshot/instagram/

Gary Stroller naglašava da se štetnost ovih kemikalija često zanemaruje u industriji ljepote, a mnogi potrošači nisu svjesni rizika. Ističe važnost educiranja javnosti o opasnostima te poziva na veću transparentnost proizvođača.

Također savjetuje svojim pratiteljima da obrate pažnju na sastojke proizvoda koje koriste i razmisle o prelasku na prirodnije i sigurnije alternative, jer i samim boravkom u prostoriji gdje se lak koristi, udišući zrak, unosite znatan dio kemikalija u svoje tijelo. 

- Prije nego posegnete za bočicom laka za nokte, razmislite želite li sve ove kemikalije u svome tijelu? - savjetuje autor za kraj videa.

Cijeli video pogledajte u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49