Array ( [view] => item )
noget
StoryEditor
Zdravljepočnite od glave

Kuhate se u krevetu i ne možete spavati? Promijenite li samo jednu stvar olakšat ćete si muke i brže utonuti u san, a riješit ćete se i bolova u kralježnici

Piše T.S.M.
30. kolovoza 2019. - 23:33
shutterstock_1432986452

Spavanje je po ljetnim vrućinama za mnoge nemoguća misija, a jedn od razloga zašto je tako krije im se u glavi. Ne želimo reći da im je vrućina samo u glavi. Zapravo, želimo reći baš to i mislimo doslovno. glava je jedan od dijelova tijela koji se najviše zagrijavaju, a to ni najmane ne djeluje povoljno na kvalitetan noćni odmor. Zbog toga se preporučuje zamijeniti jastuk i to ne bilo kakvom alternativom: želite li ljeti dobro spavati, nabavite jastuk punjen heljdom ili ga napravite sami, ustinu nije teško. Najprije ćemo riješiti zašto, a potom kako. 

Jastuk punjen heljdom ugodniji je za spavane po vrućini jer između zrnaca heljde sirkulira zrak, zbog čega se manje zagrijava. Spavajući na ovakvom jastuku manje ćete se zagrijavati te manje znojiti pa ćete lakše zaspati i čvršće spavati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bedrooms of Instagram (@bedrooms_of_insta) on

Još je jedna velika prednost ovakvog jastuka to što ga možete ohladiti u hladnjaku pa će vas rashlađivati dok tonete u san, ali to, baš kao u lošoj reklami, nije sve: spavanje na ovakvim jastucima olakšava bolove u vratu i leđima jer pruža optimalnu potporu kralježnici. Znači, ne samo da ćete se bolje naspavati nego ćete se probuditi bez bolova,

Jastuk punjen heljdom (buckwheat) možete naručiti online, ali možete ga i sami napraviti, evo kako. Trebat će vam oko 2 ipo kilograma heljede (nabavite organsku, ipak će vam lice biti na njoj), komad pamučnog muslina dvostruko veći od jastučnice i, po želji, vrećica lavandinog cvijeća, jer miris lavande dodatno će vas opustiti i uljuljkati u san, a možete pokušati i s kamilicom.

Muslin presavijte popola, da dobijete oblik jastuka, dobro zašijte tri strane, u dobivenu vreću ubacite heljdu i lavandu pa zašijte i četvrtu stranu. Uvucite u jastučnicu i imat ćete svoj posebni jastuk za lakši san po vrućinama. Laku noć!

Izdvojeno

31. srpanj 2020 08:47