StoryEditorOCM
ZdravljePRIČA NIKE BAŠIĆ BUNIĆ

Kći Relje Bašića prošla je pravu zdravstvenu i životnu agoniju, umirala bi od bolova kad bi obukla hlače! Oboljela je od endometrioze, osteoporoze, od bolova joj je stradalo srce, a onda se razboljela od PTSP-ja

Piše Dora Ivanović/Gloria
7. travnja 2022. - 12:02
Nika Bašić Bunić: Doktorica Fumić Dunkić rekla mi je da imam još šest mjeseci života, jer moje srce više ne može trpjeti takve napore. Moje tijelo se nastavilo grčiti čak i bez prisustva priraslicaVedran Peteh/Cropix

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, oko 10 posto žena, odnosno njih 190 milijuna, pati od endometrioze.

Riječ je o kroničnoj upalnoj bolesti u kojoj se tkivo nalik sluznici maternice nalazi na mjestima gdje ga ne bi trebalo biti. Priraslice se mogu pojaviti na organima unutar zdjelice i trbušne šupljine, na jajnicima, jajovodima, mokraćnom mjehuru, tankom i debelom crijevu, izazivajući strašne grčeve.

Nazivaju je i bolešću mlade poslovne žene, jer se u najvećem broju slučajeva otkriva u fertilnoj dobi kad se pojavi problem sa začećem.

I Zagrepčanka Nika Bašić Bunić, kći legendarnog glumca Relje Bašića, dio je te statistike: s bolovima živi od 14. godine, a da je doista riječ o endometriozi, potvrđeno joj je s 26, piše Gloria.

"Moja prva menstruacij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:12