StoryEditorOCM
Zdravlje‘TREBA IH ZABRANITI‘

Je li tek smrt 13-godišnjaka u Zagrebu šokantno roditeljima osvijestila da su energetska pića ‘predozirana‘ šećerom i kofeinom u rukama njihove djece?; Borzan odlučna: Radi se o ispiranju mozga!

7. lipnja 2021. - 14:00
Više od četvrtine djece školske dobi u RH ima prekomjernu težinu, a 11,2 posto ih je pretilo. Tome pridonose i energetski napitci, koji utječu na krvni tlak i bolesti srca

Vijest o smrti 13-godišnjeg dječaka iz Zagreba s navodno neprepoznatom srčanom manom, koji je popio veliku količinu energetskih pića šokirala je javnost, ali i postavila pitanje hoće li Vlada Republike Hrvatske konačno donijeti zabranu prodaje ovih napitaka djeci i mladima.

I zar se morala dogoditi ova tragedija da bi se donio jedan zakon koji je definitivno u interesu zdravlja naše djece, po uzoru na neke baltičke zemlje, koje su to učinile još 2014. i 2016. godine?

Naravno, u ovoj priči proizvođači su se zaštitili rečenicom na deklaraciji - da ova pića nisu preporučljiva djeci i trudnicama. No djeca i njihovi roditelji koji ih financiraju gotovo u pravilu ne čitaju deklaracije!

Mnogi su se oglušivali i na ozbiljna upozorenja dr. Biljane Borzan, hrvatske europarlament...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:38