StoryEditor
ZdravljeNEMA RAZLOGA ZA SRAM

Imate muške grudi? Pogledajte kako ih se napokon možete riješiti

Piše PSD
19. rujna 2016. - 22:23
fotoza

Muške grudi pojavljuju se kod polovice muške populacije. Tinejdžeri se bore s bolovima prilikom njihova rasta, a stariji i pretili muškarci svih dobi imaju veću šansu da ih dobiju, piše Mirror Online.

Često ih se doživljava kao nešto simpatično, ali mogu biti i uzrok manjka samopouzdanja.

Iako do ovog problema može doći kod muškaraca svih dobi, postoji jedan razlog koji je uzrok njihovog nastanka.

Nije stvar u lošoj prehrani ili manjku vježbanja. Prema Joe, riječ je o hormonima. Rast se može pripisati disbalansu između muških i ženskih hormona, odnosno testosterona i estrogena.
Kada je riječ o adolescentima, ako padne razina testosterona, estrogen postaje dominantniji, a rezultat toga mogu biti muške grudi.
Kao kod mnogih hormonalnih disbalansa, i ovaj se može riješiti s godinama.

Stariji muškarci koji primijete rast grudi, uzrok mogu pronaći u padu razine testosterona u njihovim dvadesetim godinama. Također, pretili muškarci proizvode više estrogena. 

Ipak, nije riječ samo o 'ludim' hormonima. Kanabis, amfetamini, prekomjerna konzumacija alkohola te korištenje steroida također su važni faktori.

S druge strane, postoji velik broj stvari koje možete napraviti kako biste poboljšali balans hormona.

U današnje vrijeme, često se odlazi na redukciju muških grudi, ali zapravo ne postoji kraći put kada je riječ o rješavanju problema.

Redovito vježbanje povećat će razinu testosterona. Kada je riječ o hrani, u svoju prehranu ukključite povrće poput špinata, kupusa, kelja, brokule i prokulice.
Hrana bogata cinkom poput kamenica, oraha i crvenog mesa također može pomoći u procesu aromatizacije koja pretvara testosteron u estrogen, izvještava Mirror Online.

#HORMONI#MUŠKE GRUDI

Izdvojeno

16. lipanj 2020 22:55