StoryEditorOCM
Zdravljeeksperiment

Doktorica je odlučila jesti borovnice svaki dan tjedan dana - evo što joj se dogodilo, utječu na puno toga

Piše MOZAIK SD
1. rujna 2023. - 12:20

Liječnica opće prakse, koja je stekla certifikat za nutricionističko savjetovanje i prevenciju dijabetesa, odlučila je tjedan dana zaredom jesti borovnice, a na kraju tog perioda za The Healthy je otkrila dobrobiti tog voća.

Borovnice nisu samo ukusne već su i izuzetno zdrave. Bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima, borovnice su moćan saveznik vašeg srca, tijela i kože. Šalica ovog voća dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i regulirati težinu. Stručnjaci preporučuju svježe, sirove i organske borovnice za maksimalne rezultate, prenosi nova.rs.

Tijekom jednotjednog eksperimenta dr. Patricia Varakalo doživjela je pozitivne promjene u energiji, koži i probavi. U tom periodu jela je organske borovnice koje je dodavala raznim jelima. Također, konzumirala je preporučenu dozu od pune šalice borovnica dnevno.

“Do kraja tjedna osjetila sam diskretno, ali neosporno poboljšanje svog zdravlja. Ne sjećam se kada sam imala stabilniju razinu energije. Još ugodnije iznenađenje bila je svježa i sjajna koža. Moja probava? Dobro kao i obično”, kaže doktorica.

No, istaknula je kako nisu samo borovnice imale važnu ulogu u poboljšanju općeg zdravlja, već i povećale pozornost na zdrave navike općenito.

Bez obzira na to, borovnice zaslužuju svoje mjesto u svakodnevnoj rutini svih nas, zaključuje Varakalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:20