StoryEditor
ViralZačuđeni predsjednik

Video zbunjenog Vučića nakon što je Trump rekao da je Srbija pristala prebaciti veleposlanstvo u Jeruzalem postao viralan: Nije znao što potpisuje?

Piše PSD
6. rujna 2020. - 17:05
Brendan Smialowski/AFP

Diljem interneta pojavila su se videa od petka kada su se predsjednik Vučić i Trump našli u Bijeloj kući na potpisivanju sporazuma u kojem potonji navodi da će Srbija prebaciti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem.

– Drago nam je što je Srbija pristala otvoriti ured u Jeruzalemu ovog mjeseca i otvoriti veleposlanstvo u srpnju. To je fantastično, to je velika stvar, veliki korak i mi to veoma cijenimo – rekao je američki predsjednik.

U tom trenutku Vučić namršteno počinje listati papire i zbunjeno gledati oko sebe, zbog čega su mnogi pretpostavili da tekst nije pročitao prije potpisivanja niti da je o tom dijelu sporazuma ranije obaviješten.

image
Brendan Smialowski/AFP

Trump dodaje da je riječ o velikoj hrabrosti predsjednika Srbije i predsjednika Kosova, a on izgleda kao da će se uhvatiti za glavu, ali na kraju namješta kosu i s užasom gleda u daljinu.

U sporazumu se zadnja točka tiče prebacivanja srpskog veleposlanstva u Jeruzalem, što bi trebalo učiniti do 1. srpnja 2021., što je delikatno pitanje zbog neriješenih odnosa između Izraela i Palestine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 12:30