StoryEditor
ViralPrava atmosfera

Peteročlana obitelj unatoč pandemiji koronavirusa krenula na putovanje o kojemu je maštala: ovaj ‘let‘ će sigurno pamtiti cijeli život

Piše J. V.
16. travnja 2020. - 14:07
Ian Hooton/science Photo Library/AFP

Kako se zabavljate u karanteni?

Gledate filmove, serije? Počastite se palačinkama i pizzom? Dani idu, a zatvorenost postaje sve teža, nekima i nepodnošljiva. Naročito teško postaje onima najmlađima koji još ne shvaćaju sasvim zašto su odvojeni od svojih prijatelja iz klupa, zašto su mama i tata zabrinuti, a ne idu više ni u posjetu baki i djedu.

Nećemo se zavaravati, samo zato što smo se ušuškali sigurno u svoja četiri zida, da vremena nisu teška i neizvjesna. Počevši od onoga "što će biti sutra" pa nadalje. A u ovim su trenucima sitne radosti i uživanja unutar obitelji toliko potrebni da nam se čini da bi nam ih i doktor pripisao.

Ova obitelj tijekom propisanih mjera o društvenom distanciranju i izolaciji postigla je nemoguće. Kristy Russell i njen suprug Nathan odveli su djecu na putovanje, a sve iz vlastitog dnevnog boravka, piše The Guardian

Prvo su presložili dnevni boravak. Onda su pripremili hranu. Tata je isprintao avionske karte - vidi se na fotografijama da se stvarno potrudio da sve bude autentično - i uputili su se na putovanje o kojemu su prije pandemije maštali. Pandemiji unatoč.

Let je trajao punih 15 sati tako da su nakon početnog uzbuđenja i izmjenjivanja dojmova, prešli svatko na svoju zanimaciju. Baš kao da gledamo scene iz aviona, u ovoj obiteljskoj kući zavladala je atmosfera prekooceanskih letova.

- Počelo je kao šala, ali na kraju smo se zabavili kao nikad. Mislili smo da ni djecu nećemo uspjeti zainteresirati, ali bili su oduševljeni - priča ovaj par o čijem potezu bruje društvene mreže.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 07:36