StoryEditor
ViralTopla voda

Pogledajte što sapun doslovno radi bakterijama i virusima: ako još uvijek imate problema nekome objasniti da mora prati ruke, pokažite mu ovaj video!

Piše PSD
17. ožujka 2020. - 08:55

Pogledate li danas kroz prozor svoga stana, učinit će vam se sigurno da je sve kao i inače. No epidemija koronavirusa koja je zahvatila veći dio svijeta okrenula je ponešto naopako.

U odraslim godinama naučili smo ponovno ispravno oprati ruke. Od prezauzetih pojedinaca postali svjesni pojma slobodnog vremena. Od jurcanja po kavama, treninzima i šopinzima, spali smo na večeri na kauču. Zatvoreni u kuće. I sve to ako ste imali sreću.

Jedini savjeti koje nam daju provjereni izvori kreću se u smjeru pranja ruku i ostajanja kod kuće. Zaista nikada nije bilo lakše zaštititi sebe i ljude oko sebe. No dok vodimo računa o pravilnoj izolaciji svojih starijih, koji spadaju u ugroženu skupinu, ne zaboravite na svoje zbunjene najmlađe.

O tome kako razgovarati s djecom o koronavirusu i novonastaloj situaciji u svijetu pisali smo ovdje. No kako objasniti djetetu sve o važnosti pranja ruku toplom vodom i sapunom? Ovaj trik mogao bi pomoći.

Koristeći papar, vodu i ulje, učiteljica Amanda Lorenzo svojim je predškolcima objasnila kako točno sapun djeluje na virusne čestice. Video je prenio The Guardian i otad je pogledan na stotine tisuća puta. Ako tražite način da djetetu objasnite da je sad važnije nego ikada prije brinuti o higijeni ruku, ne postoji puno bolji način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:26