StoryEditorOCM
Trendnemojmo se zapustiti

Savršene obrve u vrijeme kućne samoizolacije? Da, moguće ih je imati, a evo i kako! Obratite pažnju na mali trik za završan dojam, odličan je

Piše Iva Ivanac
20. ožujka 2020. - 18:36

Svi koji ste u samoizolaciji (ili niste, ali ste odgovorni pa ste izlaske sveli na minimum, a odlaske u trgovine, kozmetičke i frizerske salone na neko vrijeme prekrižili) vjerojatno se pitate na što ćete i vi i vaše obrve sličiti kroz koji tjedan? Većina nas ima pincetu i ostali pribor potreban za imati lijepe obrve, ali ne zna kako ih pravilno počupati zbog toga što taj zadatak prepuštamo stručnjacima.

Pandemija nam trenutno ne dozvoljava tu vrstu luksuza, ali to ne znači da se morate zapustiti. Pratite naše korake pa ćete obrve savršene duljine i debljine ćete dobiti i u kućnoj radinosti. Ako obrve planirate čupati potrebni su vam pinceta i olovka za oči ili usta, a ako ih planirate samo iscrtati, onda je najbolje da koristite nude olovku koju ćete kasnije vrlo lako stopiti s vašom podlogom.

Uzmite kist s tankom drškom ili neki drugi tanki i dugi predmet, jer ćete uz njegovu pomoć ocrtati točke na obrvama. Prvi korak jest da označite početak vaših obrva, a to ćete napraviti tako da prislonite kist uz stranu nosa i unutarnjeg ruba oka pa sve do dlačica i označite prvu točku.

Zatim pogledajte ravno te okrenite kist od nosa sve do zjenica oka i na obrvama te tik iznad njih označite drugu točku koja će biti najviši vrh vaših obrva. Treće, kist pomaknite tako da vam jedan kraj i dalje bude na jednoj strani nosa, a drugi kraj na rubu oka te u nastavku označite kraj obrve.

Ako tako označite svoje obrve, dio između najviše točke i kraja obrve treba biti dva puta kraći od dijela koji se nalazi između početka obrve i najviše točke. Iako zvuči komplicirano, kada budete dosljedno slijedili korake sve će vam se „kockice“ posložiti.

Kada krenete u čupkanje obrva, prethodno ih je potrebno počešljati. Imajte na umu da trebate napraviti blage prijelaze, nikako oštre. Ako ćete samo popunjavati obrve, zapamtite da bi nijansa obrva trebala biti za nijansu svjetlija od boje kose, osim kod plavuša, gdje to pravilo vrijedi obrnuto.

Dobar trik za kraj za uređivanja nestašnih obrva jest da uzmete staru, ali čistu četkicu od maskare ili četkicu za obrve i prozirni tvrdi sapun, blago namočite sapun i utrljajte četkicu na njega, a zatim uz pomoć četkice počešljajte vaše obrve prema gore. Tako će vam ostati fiksirane cijeli dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 19:05