StoryEditor
Trendideja za vikend

Zasučite rukave, bacamo se na posao: evo kako od građevinskih ostataka napraviti najljepši poslužavnik i podmetače, malo truda uvelike se isplati

16. svibnja 2020. - 18:28
Shutterstock

Na sve se strane buši, kucka, lupka i praši, treba nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Jer već smo debelo zagaziliu sezonu renoviranja.

Ako ste i vi među onima koji su zasukali rukave, ili možda znate nekoga tko je, nadamo se da vam je u planu postavljanje pločica. Jer u tom slučaju imamo pravu stvar za vas. Naravno, pod uvjetom da vam po završetku radova preostane koji komad, a i štogod volje.

Na Instagram profilu Shades Of Blue Interiors smo našli interesantnu ideju, doduše već viđenu, ali ovog puta s jednom praktičnom varijacijom te, što nije manje bitno, baš lijepo prezentiranu i objašnjenu.

Evo kako od nekoliko pločica, pa makar onih najobičnijih bijelih, i malo cementa napraviti efektan poslužavnik i podmetače. Zašto ne biste kavu pili dok se divite djelu svojih ruku?

Ako se slažete, evo što trebate napraviti. I nabaviti.

Cementni poslužavnik s keramičkim podmetačima

komad šperploče dimenzija 43x 29 centimetara

komad šperploče dimanzija33x22,22 centimetra

2 daske duge43 centimetra

2 daske duge 25 centimetara

2 manja komada daske

14 vijaka za drvo

6 čavala

plastična podloga

ručke za ladice (poput ovih)

4,5 kilograma cementa

6 pločica dimenzija 10.16x10,16 centimetara

šablona ili stari čipkani stoljnjak

akrilna boja u spreju

22 samoljepiva gumena čepića (po 4 za svaku pločicu i 6 za poslužavnik)

Od većeg komada šperploče i dasaka uz pomoć vijaka sastavite drveni okvir u kojeg ćete kanije uliti beton.

Provjerite je li manja šperploča jednake dimenzije kao 6 pločica složenih u dva reda po tri komada. Zatim na nju poprijeko zakucajte 2 manja komada daske. Oni će osigurati da ova manja šperploča ne utone preduboko u svježi beton.

Sada zamješajte beton, ulijte ga u kalup te u svježi beton umetnite ručke. Na vrh stavite manju šperploču. Njen jezadatak napraviti pravilno udubljenje u kojem će biti smještene pločice.

Dok se cement ne stegne, pozabavite se pločicama. Posložite ih zajedno u oblik manje šperploče, prekrijte šablonom ili starom čipkom pa dobro nasprejajte prema uputama na ambalaži akrilne boje.

Za dan-dva bi se cement trebao lijepo stegnuti, a pločice osušiti. Tada još na dno polijepite gumene čepiće i poslužavnik je, skupa s podmetačima, spreman za korištenje.

Želite li detaljnije upute, naći ćete ih ovdje, no spretnijima će biti dovoljne priložene fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 15:09